.

Explozie a cazurilor de Covid, în China

Distribuie prietenilor tai!

Numărul cazurilor zilnice de COVID-19 a atins un nou record în China, au anunţat joi autorităţile care încearcă să stopeze răspândirea virusului prin măsuri de izolare stricte, testări în masă şi restricţii de călătorie, transmite AFP.

China a înregistrat miercuri 31.444 de noi cazuri locale, dintre care 27.517 asimptomatice, a indicat Ministerul Sănătăţii.

Aceste noi cifre sunt mai mari comparativ cu cele 29.317 de infecţii locale înregistrate la jumătatea lunii aprilie, când Shanghai – al treilea cel mai populat oraş din lume – era în izolare, iar locuitorii săi reuşeau cu greu să îşi cumpere alimente şi să acceseze serviciile medicale.

China, cu o populaţie de 1,4 miliarde de locuitori, este singura mare economie din lume care încă încearcă să stopeze răspândirea virusului în ţară prin izolarea unor oraşe întregi şi carantinarea strictă a persoanelor care au intrat în contact cu pacienţi infectaţi.

Capitala chineză s-a confruntat în ultimele zile cu un focar epidemic nemaiîntâlnit de la începutul epidemiei de COVID-19. Zeci de clădiri rezidenţiale au fost izolate, iar companiile au generalizat telemunca.

Interesant:   Cum să ai grijă de protezele tale dentare: sfaturi și trucuri

Oraşul Beijing a anunţat miercuri aproape 1.500 de noi cazuri pozitive (majoritatea asimptomatice) la un total de 22 de milioane de locuitori. Un nivel nemaiatins în capitală de la începutul pandemiei, dar care rămâne foarte scăzut după criteriile internaţionale.

Şcoli, restaurante şi sedii de companii au fost din nou închise. O mare parte a locuitorilor Beijingului sunt în prezent epuizaţi psihic de aceste restricţii, adesea vagi şi schimbătoare, a căror durată nu este niciodată anunţată în prealabil, notează AFP.

Aproape 600 de zone din capitală, în special clădiri rezidenţiale, sunt considerate “cu risc crescut”, forţându-i pe locuitori să rămână închişi în case sau să fie transportaţi în centre de carantină.

Şcolile au trecut la cursuri online, restaurantele, sălile de sport, parcurile şi locurile turistice au fost închise, iar angajaţii sunt sfătuiţi să lucreze de acasă.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.