.

etoro

Evo Morales, ales președinte al Boliviei la al 4-lea mandat

Distribuie prietenilor tai!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

S-a încheiat numărarea voturilor pentru alegerile prezidențiale din Bolivia, iar Autoritatea electorală l-a declarat oficial câştigător al scrutinului desfășurat duminica trecută pe actualul şef al statului, Evo Morales. Realegerea lui Morales, aflat astfel la al 4-la mandat, este contestată de opoziţie şi de o parte a comunităţii internaţionale.
Preşedinta Tribunalului Suprem Electoral (TSE), Maria Eugenia Choque, a comunicat rezultatele la încheierea procesului de numărare a voturilor: socialistul Evo Morales a obţinut 47.08% din voturi, faţă de 36.51% cât a obţinut adversarul său, politicianul de centru Carlos Mesa, o diferenţă ce depăşeşte 10 procente, cât sunt necesare pentru câştigarea primului tur.
Noi proteste au izbucnit în Bolivia după declararea lui Evo Morales drept câştigător.
Conform informaţiilor furnizate de cotidianul La Razon, protestatarii au blocat şosele şi străzi în 6 din cele 9 capitale departamentale.
Opozanţii lui Morales s-au confruntat cu susţinători ai preşedintelui în Santa Cruz, unde cel puţin 25 de persoane au fost arestate, precum şi în Cochabamba.
Carlos Mesa a anunţa vineri că va depune o contestaţie oficială la TSE, acuzând “o fraudă gigantică”. Liderul opoziţiei a făcut apel la susţinătorii săi, îndemnându-i să continue protestele până ce autorităţile vor decide organizarea unui al doilea tur de scrutin.

Interesant:   Rusia amenință Chișinăul cu ”factorul transnistrean”
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.