.

Europa se topeste !

Distribuie prietenilor tai!

Urmeaza calduri fara precedent in Franta, Germania, Marea Britanie si Benelux

E cod portocaliu de canicula in aproape toata Franta, cu temperaturi record de 37-40 de grade Celsius la Bordeaux, Toulouse, Nantes si Paris. La mijlocul saptamanii se asteapta o medie de 42 de grade. Si noptile sunt foarte calde: mercurul termometrelor nu scade sub 25 de grade. Odata cu valul de canicula creste si poluarea. La Paris si Lyon autoritatile au introdus circulatia diferentiata, in functie de gradul de poluare al masinilor.

Britanicii se pregatesc de canicula

Vor fi 35 de grade in multe zone din regat, o temperatura cu care insularii nu sunt deloc obisnuiti. Meteorologii britanici estimeaza ca ar putea urma cele mai calduroase zile din istoria inregistrarilor meteo din regat. Angajatorii sunt obligati sa asigure – acolo unde se poate – o temperatura optima in incinte, astfel incat oamenii sa poata lucra in conditii normale.

Interesant:   Prigojin: “Totul e OK”

In slapi, la birou

De asemenea, sindicatele au cerut patronilor sa relaxeze codul vestimentar, pe perioada caniculei, si sa permita angajatilor sa vina imbracati in tinute usoare, casual, si sa poarte slapi, daca doresc.

Belgia, prada caniculei

Valul de caldura se abate si asupra Belgiei, Olandei si Luxemburgului. Deja, in Belgia sunt temperaturi neobisnuite – in suburbiile capitalei Bruxelles se inregistreaza 32 de grade. Problema cea mai mare, in toata Europa, o reprezinta umiditatea ridicata, care face caldura si mai greu de suportat.

Concluzii ONU

Expertii Organizatiei Natiunilor Unite au anuntat ca temperaturile extreme pe timpul verii devin regula din cauza fenomenului incalzirii globale. “Canicula se instaleaza mai devreme decat in alti ani si dureaza mai mult” – declara purtatoarea de cuvant ONU pe probleme climatice, Claire Nullis.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.