.

Europa se pregateste de eventuale intreruperi de electricitate

Distribuie prietenilor tai!

Irlanda, Marea Britanie, Franta si Elvetia – sunt doar cateva dintre tarile europene care avertizeaza oficial ca sunt posibile intreruperi deliberate in alimentarea cu electricitate, in aceasta iarna.

Exista o stare de preocupare accentuata in mai multe tari europene in legatura cu cantitatile de energie electrica ce vor fi disponibile in saptamanile urmatoare. Totul din cauza crizei energetice, declansate de razboiul din Ucraina, si din cauza exploziei pretului la gaze. Guvernele europene au facut strategii pentru a se descurca in cazul in care va fi nevoie de intreruperea alimentarii cu electricitate.

Un raport al Asociatiei Europene pentru gestionarea retelelor de transport electricitate arata ca Franta e pe primul loc intre tarile care ar putea fi silite sa recurga la intreruperea alimentarii cu energie electrica. Pe locul al doilea este Irlanda. De asemenea, Suedia si Finlanda ar putea avea probleme, in special din cauza ca unele centrale nucleare sunt indisponibile. In afara Uniunii Europene, Elvetia si Marea Britanie sunt considerate a fi cele mai vulnerabile.

Interesant:   Moldova si Ucraina au inceput negocierile de aderare la Uniunea Europeana

Guvernul de la Londra a pregatit o strategie pe model francez. Ar putea avea loc intreruperi in diverse zone din tara, in cursul dupa-amiezii, intre orele 16-19, in ianuarie si februarie. Intreruperile de curent se vor face alternativ. Masurile se vor aplica numai daca resursele de gaz din Europa vor fi insuficiente. Serviciile publice si companiile nu vor fi afectate, precizeaza presa din regat.

Irlanda, tara foarte dependenta de gaz, poate si ea sa treaca prin intreruperi de curent. Guvernul nu a pregatit un plan de masuri, insa autoritatile incurajeaza populatia sa-si reduca masiv consumul in timpul orelor de varf.

Elvetia mizeaza pe sobrietatea energetica. Planul de masuri prezentat de autoritatile federale prevede, in primul rand, reducerea consumului si limitarea temperaturii. De asemenea, reclamele luminoase ar urma sa fie interzise intre orele 23 si 5 dimineata. Etapa urmatoare, daca situatia se agraveaza, ar fi fortarea marilor consumatori sa reduca drastic energia electrica si renuntarea la unele evenimente sportive sau culturale.

Interesant:   Din cauza caniculei, a cedat reteaua de electricitate din mai multe tari

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.