.

Europa e coplesita de valul doi al pandemiei

Distribuie prietenilor tai!

Polonia a inregistrat o cifra fara precedent in privinta noilor cazuri si a deceselor: in ultimele 24 de ore, aproape 25.000 de noi contagiati, iar numarul deceselor a fost de 373.

Ministrul polonez al sanatatii declara ca, in cel mai optimist scenariu, numarul noilor imbolnaviri se va stabiliza la 25.000-30.000 zilnic.

Pe fondul exploziei de noi cazuri, in Polonia se aplica de sambata noi restrictii: vor fi mai multe cursuri online, hotelurile vor fi deschise doar pentru deplasari de serviciu, nu pentru turisti. Se inchid cinematografele, muzeele, teatrele, galeriile. “Daca aceste masuri nu au efect in 7-10 zile, instituim carantina generala” – a declarat premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki .

Nenumarati ministri europeni au intrat in carantina

Ministra bulgara a afacerilor externe, Ekaterina Zaharieva, a anuntat ca intra in izolare fiindca un colaborator al sau a fost testat pozitiv.

Premierul Slovaciei a intrat in carantina, dupa ce s-a intalnit cu o persoana pozitiva la COVID, iar in Danemarca nu mai putin de 12 ministri, inclusiv seful guvernului, au intrat in carantina, fiind contacti directi COVID-19.

Interesant:   Moldova si Ucraina au inceput negocierile de aderare la Uniunea Europeana

Medicii polonezi au anuntat ca incepe o criza de paturi de spital, ventilatoare, oxigen si personal, din cauza avalansei de cazuri COVID.

In Anglia intra in vigoare joi, 5 noiembrie, un nou lockdown, pentru a tine sub control al doilea val al pandemiei. Noile restrictii raman in vigoare pana pe 2 decembrie, precizeaza premierul britanic, Boris Johnson, in Camera Comunelor. Asta desi Michael Gove, coordonator al guvernului, declarase recent ca izolarea in care intra Anglia s-ar putea prelungi dupa 2 decembrie, in functie de cum evolueaza situatia epidemiologica.

Peter Szijjarto, ministrul de externe maghiar, aflat intr-un turneu in Asia, a fost testat pozitiv pentru COVID-19.  Szijjarto e asimptomatic si a fost testat pozitiv dupa ce a ajuns la Bangkok, capitala Thailandei. Anterior, Szijjarto fusese in Cambodgia. Seful diplomatiei maghiare e acum in spital, la Bangkok.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.