Europa ar putea fi lovita de valul trei al pandemiei COVID

Distribuie prietenilor tai!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Mai multi oameni de stiinta europeni, dar si de peste ocean, si-au exprimat temerea ca, dupa sarbatorile de Craciun si Revelion,  coronavirusul ar putea lovi din nou cu putere.

Franta si Marea Britanie, dar si alte tari au anuntat relaxarea treptata a restrictiilor, urmand ca in perioada 23-27 decembrie masurile sa fie in mare parte ridicate. Este perioada din an in care oamenii merg in vizite, la petreceri, in statiuni si pericolul de raspandire a virusului este mare, spun specialistii. Ei atrag atentia ca, din aceasta cauza, in ianuarie ar putea urma un al treilea val al pandemiei, cu spitale supraaglomerate si un numar mare de decese.

“Practic, relaxarea restrictiilor va insemna ca turnam gaz peste focul COVID. Sunt sigur ca va duce la transmiterea coronavirusului in ritm accelerat. E posibil sa asistam la al treilea val, cu spitale sufocate si un numar mare de decese” – e de parere profesorul britanic Andrew Hayward.

Interesant:   Organizația Mondială a Sănătății nu recomandă Invermectina la pacienții cu Covid-19

La randul sau, Asociatia Medicala din Marea Britanie avertizeaza ca relaxarea restrictiilor in perioada Craciunului va duce, aproape sigur, la cresterea numarului de cazuri COVID.

“Acest virus nu tine cont ca e Craciun, Anul Nou si nu tine cont de ce zi e. Deci trebuie sa pastram un echilibru intre riscurile asociate cu COVID 19 si dorinta, de inteles, de a ne vedea cu cei dragi de sarbatori” – a declarat Dr Chaand Nagpaul, presedintele Asociatiei.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.