.

Europa a inregistrat pana acum 10 milioane de cazuri COVID

Distribuie prietenilor tai!

In ultimele cinci saptamani, cazurile noi de infectare cu coronavirus s-au dublat, iar numarul total de infectii, de la inceputul pandemiei in Europa, a ajuns la 10 milioane.

Primele 5 milioane de imbolnaviri din Europa s-au inregistart pe parcursul a noua luni; apoi, cazurile au explodat. In putin mai mult de o luna, s-au mai imbolnavit inca 5 milioane de europeni. Astfel, la 10.000 de persoane, se inregistreaza 127 de cazuri de COVID si patru morti.

Estul Europei are aproape o treime din numarul total de cazuri SARS-CoV-2, iar sudul Europei are cel mai mare numar de decese.

Franta a anuntat 46.290 de noi infectari in ultimele 24 de ore si 231 de decese.  In Slovacia, jumatate din populatie a fost testata in acest week-end. De maine, Geneva inchide toate barurile, restaurantele, cafenelele si magazinele care nu vand articole de stricta necesitate.

Romania, 5324 de noi cazuri

In ultimele 24 de ore, in Romania s-au inregistrat 5324 de noi cazuri COVID, cele mai multe in Bucuresti, peste 550. Iar pe locul doi e Cluj, cu 344 de infectati noi. Numarul deceselor a fost de 99 in ultimele 24 de ore.

Interesant:   De astăzi, 27 iunie, rovinieta poate fi cumpărată online de pe www.ghișeul.ro

A doua carantina in mai multe tari europene

Germania, Franta si Marea Britanie au instituit a doua carantina la nivel national, desi acum cateva saptamani un asemenea scenariu era exclus. Spre deosebire de prima izolare, din primavara, granitele raman deschise, la fel si scolile. Guvernele europene sunt acuzate ca nu au profitat de perioada de respiro din vara, cand cazurile erau mai putine, si nu au luat masuri pentru imbunatatirea sistemelor medicale. Urmeaza luni foarte grele pentru Europa, fiindca odata cu venirea frigului, apar cazurile de gripa sezoniera, care vor impovara si mai mult spitalele.

Manuela

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.