.

Eurodeputatii vor fi nemilosi cu Rovana Plumb

Distribuie prietenilor tai!

Renew Europe, grupul din Parlamentul European condus de Dacian Ciolos, a anuntat ca asteapta din partea ei absolut toate clarificarile legate de acuzatiile de coruptie care i-au fost aduse. Rovana Plumb a fost desemnata comisar pentru Transporturi, in viitoarea Comisie Europeana, dar trebuie sa treaca de testul audierilor din Parlamentul European.

Audierile in comisiile de specialitate au loc intre 30 septembrie si 8 octombrie. Rovana Plumb va fi audiata de comisia Transporturi – TRAN – din Parlamentul European. Coordonatorul Renew Europe din aceasta comisie, spaniolul Jose Ramon Bauza, a declarat ca grupul sau are indoieli in legatura cu Rovana Plumb.

Urmeaza o audiere dificila pentru Rovana Plumb

Inainte de a ajunge in fata euroalesilor din comisia TRAN, Rovana Plumb trebuie sa obtina unda verde din partea comisiei de afaceri juridice – JURI. Membrii acestei comisii nu stau de vorba cu fiecare comisar desemnat in parte, dar trebuie sa-si dea avizul in privinta integritatii celor propusi.

Interesant:   Vom merge in Turcia doar cu Cartea de Identitate

“Integritatea si competentele profesionale de exceptie nu trebuie sa fie definitorii doar pentru activitatea noastra, ci si pentru cei care au onoarea de a conduce institutiile Europene. Rovana Plumb a fost, se pare, implicata in cateva cazuri de coruptie in Romania, iar aceste dosare nu au mers mai departe, pentru ca ea a beneficiat de imunitate parlamentara. Speram ca audierea candidatei va duce la inlaturarea oricaror dubii” – a precizat coordonatorul Renew Europe din comisia TRAN.

O apropiata a lui Dragnea, scapata de cercetari de colegii din Parlamentul Romaniei

Rovana Plumb ar fi implicata in cateva afaceri dubioase, cea mai de rasunet fiind dosarul Belina – trecerea unor terenuri din gestiunea statului in gestiunea Consiliului Judetean Teleorman. DNA a clasat acuzatiile, dupa ce parlamentul, dominat de pesedisti si aliatii lor, au respins prin vot inceperea urmaririi penale impotriva Rovanei Plumb. Se pare ca premierul Viorica Dancila, dar si altii din PSD, n-ar fi vrut sa o propuna de Rovana Plumb, tinand cont de apropierea ei de Liviu Dragnea si de faptul ca sunt multe semne de intrebare legate de dosarele de coruptie. In cele din urma, Dancila a trimis la Bruxelles doua nume – Rovana Plumb si Dan Nica – lasand la latitudinea Ursulei von der Leyen, presedintele viitoarei Comisii Europene, alegerea unuia dintre cei doi.

Interesant:   Cetatean roman, cercetat pentru tradare si spionaj in favoarea Rusiei

Manuela

sursa foto: Facebook Rovana Plumb

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.