.

“Esti un eretic!” – asa i-a strigat un preot ortodox Papei Francisc

Distribuie prietenilor tai!

Vizita Suveranului Pontif in Cipru si Grecia – tari foarte atasate de ortodoxie – a fost marcata de incidente.

In Cipru, poliţia a arestat vineri un barbat inarmat cu un cutit; barbatul incerca sa patrunda pe stadionul din Nicosia unde papa Francisc oficia o slujba. “In timpul unei perchezitii la intrarea pe stadion, a fost arestat un cetatean strain in varsta de 43 de ani, care avea asupra sa un cutit” – a declarat un reprezentant al politiei.

“Esti un eretic!”

Urmatoarea etapa a vizitei Sfantului Parinte este Grecia, unde Francisc sta trei zile. Autoritatile elene au luat masuri draconice de securitate, tinand cont ca papalitatea nu e foarte iubita in Grecia. Pe strazile Atenei au fost desfasurati peste 2000 de politisti. Este primul Papa care viziteaza Atena in ultimii 20 de ani.

Unul dintre momentele vizitei de astazi a fost intalnirea cu Beatitudinea sa, Ieronymos al II-lea, Arhiepiscopul Atenei si al intregii Grecii. In timp ce cobora din masina si urma sa intre in sediul Arhiepiscopiei, Papa Francisc a fost intampinat cu strigate ostile. Un preot ortodox, in varsta (foto) i-a strigat de trei ori : “Esti un eretic!”. Parintele, cu o barba luna si alba, imbracat in sutana, a fost imediat imobilizat de politie si, se pare, ca a fost chiar retinut. A strigat foarte tare, iar martorii povestesc ca e imposibil ca Papa Francis sa nu fi auzit.

Interesant:   Din cauza caniculei, a cedat reteaua de electricitate din mai multe tari

Grecii sunt foarte putini interesati de vizita Papei Francisc. In Grecia, doar 1,2 la suta din populatie e de credinta catolica.

Papa pledeaza pentru integrarea refugiatilor

Suveranul Pontif merge in insula Lesbos, un loc simbolic al crizei migratiei, unde Papa va pleda pentru “integrarea refugiatilor.”

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.