.

Erdogan castiga alegerille

Distribuie prietenilor tai!

Preşedintele turc in functie Recep Tayyip Erdogan are un avans de peste cinci procente in fata contracandidatului sau Kemal Kilicdaroglu.

Au fost numarate aproape toate buletinele de vot din turul doi de scrutin iar rezultatele partiale arata ca Erdogan are 53,41 la suta din voturi, in timp ce candidatul opozitiei, Kilicdaroglu, a obtinut 47,39 procente.

Prezenta la urne a fost de circa 85 la suta, cu aproximativ doua procente sub cea din primul tur desfasurat pe 14 mai. Victoria lui Erdogan contrazice multe dintre sondajele pre-electorale, mai ales din Occident, care afirmau ca s-ar configura o infrangere a lui Erdogan. Potrivit unor articole din presa occidentala, inclusiv americanii si-ar fi dorit ca Erdogan sa fie debarcat de la putere.

De peste 2 decenii in fruntea Turciei, ca premier si apoi ca presedinte, Erdogan a impanzit sistemul cu oamenii sai – justitie, armata, servicii secrete, mari agentii economice. Totul se afla in mana sa, iar eventualii oficiali, mai mari sau mai mici, care au fost banuiti ca sunt impotriva lui Erdogan au fost epurati.

Interesant:   Moartea lui Prigojin, un avertisment din partea lui Putin ?

Sustinatorii lui Erdogan se bucura in strada

Fanii lui Erdogan s-au adunat in fata resedintei sale din Istanbul pentru a sarbatori victoria. Suporterii presedintelui canta, danseaza si striga Allahu Akbar. Potrivit analistilor occidentali, victoria lui Erdogan ii consolideaza imaginea de „sultan invicinbil”, autorul unor schimbari profunde, dar controversate, in Turcia, in toate planurile : economie, securitate, politica externa. „Electoratul ne-a dat mandat pentru inca cinci ani. Fara voi nu reuseam in turul al doilea” – a spus Erdogan, in fata sustinatorilor sai.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.