.

Era Abramovich s-a incheiat – oligarhul rus a vandut clubul Chelsea

Distribuie prietenilor tai!

Documentele au fost finalizate iar acum consortiul Todd Boehly din SUA e proprietar cu acte-n regula. Clubul Chelsea a fost cumparat cu suma de 4,25 miliarde lire sterline.

Clubul londonez a fost scos la vanzare in martie, dupa ce Roman Abramovich a fost sanctionat de guvernul britanic pentru legaturile sale cu presedintele Vladimir Puti.

De-atunci, Chelsea a functionat cu o licenta speciala, care expira pe 31 mai. Cu doar cateva ore inainte d expirare, vanzarea a fost perfectata. “Roman Abramovich a finalizat vanzarea Clubului de Fotbal Chelsea Football Club unui grup de investitii condus de Todd Boehly si Clearlake Capital” – a anuntat clubul, intr-un comunicat de presa. Castigurile nete obtinute din aceasta vanzare vor merge catre organizatii de caritate, a anuntat Abramovich. Inca de cand au inceput formalitatile de vanzare a Chelsea, oligarhul rus anuntase ca vrea ca banii obtinuti sa fie folositi pentru a ajuta victimele razboiului din Ucraina. Initial, guvernul britanic ar fi dorit confiscarea clubului, conform pachetului de sanctiuni impotriva Rusiei si a celor care il sprijina pe Putin. Dar dupa s-au primit garantii clare ca banii obtinuti din vanzare vor merge intr-un cont inghetat care va fi accesat doar pentru cauze umanitare in Ucraina.

Abramovich a incercat sa scape de eticheta de oligarh. Dupa ce Rusia a atacat si invadat Ucraina si au inceput primele sanctiuni impotriva oligarhilor, Abramovich a incercat chiar sa participe la negocierile dintre rusi si ucraineni, menite sa duca la o incetare a focului.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.