.

Englezii sunt interesati sa cumpere terenuri agricole in Romania

Distribuie prietenilor tai!

Terenurile agricole sunt  tot mai scumpe si mai greu de gasit in Anglia, asa ca fermierii se orienteaza spre alte zone din Europa. Romania e pe lista, tinand cont ca la noi pamantul arabil e, deocamdata, foarte ieftin comparativ cu alte tari din Uniunea Europeana.

Potrivit datelor puse la dispozitia fermierilor englezi interesati sa investeasca in terenuri, in Romania pamanturile agricole au preturi in crestere, asadar o investitie in acest moment va aduce sigur profit pe termen mediu. De exemplu, in judetul Ialomita, nu departe de capitala Bucuresti, in ultimii 5 ani pretul ternurilor arabile a crescut cu 16 pana la 23 la suta, relateaza Eastern Daily Press, din Marea Britanie, care precizeaza ca, dupa Polonia, Romania pare a avea cea mai dinamica piata a terenurilor agricole.

In primavara, mai multi investitori agricoli englezi vor veni in Romania intr-o vizita de documentare.

“Piata terenurilor agricole din Romania continua sa se dezvolte, pornind de la un nivel de pret foarte jos. Aceasta tara este acum printre cei mai mari exportatori de grau si porumb din cadrul Uniunii Europene” – scrie Eastern Daily Press.

Interesant:   5 prevederi pe care angajatorii trebuie să le includă în contractul individual de muncă

Pretul pamanturilor arabile creste in medie cu 16 la suta la nivelul intregii tari, cu variatii in functie de zona. In privinta preturilor, Romania este acum unde era Polonia in anul 2008, aminteste publicatia britanica.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.