.

Emotie fara margini in toata lumea: Maradona a fost inmormantat

Distribuie prietenilor tai!

Diego Fernando, fiul fotbalistului de geniu de care lumea intreaga s-a despartit pe 25 noiembrie, este cel care i-a facut ultima fotografie.

Poza a fost postata pe contul de Instagram saptamana trecuta, insotita de cuvintele : “Mi-e tare dor de tine, tati”.

Cu 10 zile inainte sa moara, “copilul de aur”, cum i se mai spunea argentinianului, fusese operat pe creier, pentru inlaturarea unui cheag de sange.

Avocatul lui Maradona cere declansarea unei anchete

Matias Morla, prieten de-o viata cu Maradona si avocatul fotbalistului, afirma ca serviciile de urgenta au dat dovada de “o idiotenie criminala”. Maradona a murit acasa, in urma unui stop-cardio respirator, iar avocatul sau afirma ca ambulanta a intarziat foarte mult. In plus, spune Morla, medicii care l-au operat l-au ignorat pe Maradona timp de 12 ore, inainte de deces.

“El diez” a fost inmormantat

La cererea familiei, El Diez – asa i se spunea, dupa tricoul sau cu numarul 10 – a fost inmormantat la 24 de ore de la deces. Diego Maradona a fost depus la Palatul prezidential din Buenos Aires si ore intregi la catafalc s-au perindat sportivi, politicieni, artisti, si simpli fani. Sute de mii de oameni s-au strans in fata Palatului prezidential, iar fortele de ordine au fost depasite de situatie si au recurs la tunuri cu apa si gaze lacrimogene pentru a stavili multimea de fani dezlantuiti. In cele din urma, priveghiul a fost scurtat, pentru a se evita alte incidente. Cortegiul mortuar a pornit spre cimitirul de langa Buenos Aires, El Jardin de Bella Vista, unde sunt ingropati si parintii fotbalistului. Masina a rulat cu viteza de raliu pe autostrada spre cimitir, dar pe alocuri, in micile localitati de pe drum, a avansat greu din cauza multimii. Maradona a fost ingropat intr-o zona privata a cimitirului, in cadrul unei ceremonii restranse.

Interesant:   In urma controverselor, BOR vine cu explicatii

“Un fotbalist de geniu, dar un om slab” – sunt cuvintele care se regasesc in multe dintre articolele inchinate lui Maradona, talent unic in istoria fotbalului, dar un om macinat de excese de alcool si droguri.

 

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.