.

Emmanuel Macron a câștigat alegerile prezidențiale

Distribuie prietenilor tai!

Emmanuel Macron a fost reales pentru un al doilea mandat de preşedinte al Franţei cu 58,5% din voturi, a anunţat luni dimineaţa ministerul de interne de la Paris, anunţând un rezultat provizoriu după numărarea tuturor buletinelor de vot, transmite dpa.

Contracandidata sa de extremă dreapta, Marine Le Pen, a obţinut 41,45% din voturi.

În cel de-al doilea tur al scrutinului prezidenţial, alegătorii francezi au avut de ales între Emmanuel Macron, politician pro-european şi liberal, şi Marine Le Pen, lidera formaţiunii politice de extremă dreapta Adunarea Naţională.

În primul tur al alegerilor prezidenţiale, care a avut loc pe 10 aprilie, au concurat 12 candidaţi.

Partidele tradiţionale, socialiştii şi republicanii, au obţinut rezultate slabe la acest scrutin.

Prezenţa la vot în cel de-al doilea tur a fost de 72%, conform sursei citate.

Preşedintele american Joe Biden l-a felicitat duminică pe omologul francez Emmanuel Macron pentru realegerea sa, spunând că cele două ţări vor continua să coopereze pentru apărarea democraţiei, transmite AFP.

Interesant:   Biden, un cadavru politic

“Aştept cu nerăbdare să ne continuăm cooperarea strânsă, în special pentru sprijinirea Ucrainei, apărarea democraţiei şi combaterea schimbărilor climatice”, a scris pe Twitter liderul de la Casa Albă, numind Franţa un “partener cheie pentru a face faţă provocărilor globale”.

Anterior, secretarul de stat american Antony Blinken l-a felicitat, la rândul său, pe preşedintele francez afirmând că Washingtonul se aşteaptă la continuarea unei cooperări strânse cu Parisul.”Aşteptăm cu nerăbdare să continuăm cooperarea noastră strânsă cu Franţa în ceea ce priveşte provocările globale, întărindu-ne alianţa şi prietenia noastră lungă şi solidă”, a scris pe Twitter şeful diplomaţiei americane.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.