Elvețienii au votat pentru interzicerea vălului musulman

Distribuie prietenilor tai!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Elveţienii au votat duminică cu o majoritate destul de mică în favoarea interzicerii ascunderii feţei cu un material textil, un semnal împotriva islamului radical, potrivit susţinătorilor acestei iniţiative, considerată xenofobă şi sexistă de alţii, relatează presa din Țara Cantoanelor.

Acest text, propus iniţial de partidul populist de dreapta UDC, a obţinut 51, 21% din voturi şi o majoritate a cantoanelor, potrivit rezultatelor oficiale publicate de guvernul federal de la Berna.

Demersul conservatorilor populuști a fost susţinut de mişcarea feministă şi de o parte dintre alegătorii stângii moderate laice.

“Noi ne bucurăm. Nu vrem să existe un islam radical în ţara noastră”, a afirmat preşedintele UDC din Elveţia, Marco Chiesa la canalul Blick.tv.

Elveția, alături de Franța, Austria, Belgia și Bulgaria

Textul nu evocă nici burka – acel văl din material textil care coboară din cap până în picioare, prevăzut cu o fantă în dreptul ochilor – şi nici niqab-ul -un veşmânt care acoperă integral corpul şi faţa cu excepţia ochilor, dar afişele campaniei pentru referendum nu lasă loc îndoielilor asupra obiectivului acestuia.

Interesant:   Britanicii vor merge la meciuri si spectacole cu pasaportul COVID

Votând împotriva purtării vălului integral în spaţiul public, Elveţia se alătură Franţei, Austriei, Bulgariei, Belgiei şi Danemarcei, după ani de dezbateri.

Va fi deci interzis de acum înainte să se acopere complet faţa în public – ceea ce este valabil de asemenea şi pentru manifestanţii cu cagule – dar sunt prevăzute şi excepţii, ca pentru lăcaşele de cult de exemplu.

Elveţienii s-au pronunţat de altfel în favoarea unui acord comercial cu Indonezia (52%), dar au respins categoric introducerea Identificării electronice (eID) gestionate de mediul privat pentru ameliorarea tranzacţiilor online.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.