.

Elevi prinsi sub daramaturi

Distribuie prietenilor tai!

La Internatul Liceului Tamași Aron, din Odorheiul Secuiesc, judetul Harghita, s-a prabusit  un perete. Sub daramaturi au fost prinsi mai multi adolescenti.

Pana in acest moment au fost extrase 3 victime, una conștientă, una semiconștientă și una supusa manevrelor de resuscitare. Toti adolescentii prinsi sub daramaturile zidului de la internatul Liceului Tamasi Aron au varsta cuprinse intre  15 si 16 ani. Victimele sunt in stare critica si se zbat intre viata si moarte.

Victima aflată în stop cardio respirator a răspuns manevrelor de resuscitare și este transportată la spital pentru continuarea îngrijirilor medicale.

Au loc in continuare misiuni de căutare-salvare a posibilelor persoane surprinse sub dărâmături.

Suprafata afectata este de aproximativ 200 de metri patrati. La locul intervenției au fost alocate 2 mașini de stingere, 1 descarcerare, 1 camion, 1 container multirisc, 1 ambulanță SMURD, 2 ambulanțe SAJ, 3 echipaje ale serviciilor voluntare pentru situații de urgență.

Ministra Educatiei, Ligia Deca, a declarat ca se afla in legatura cu serviciile de urgenta pentru a afla, pas cu pas, starea copiilor. De asemenea, Deca si-a exprimat disponibilitatea de a acorda sprijin imediat.

Interesant:   „Pepenele românesc” – ampla operatiune de verificare demarata de guvern

Cladirea internatului apartine Arhiepiscopiei Catolice de la Alba. Directorul a declarat că, din ce stie pana acum, nu este încadrată în categoria cladirilor cu risc seismic, dar va cere lamuriri arhitectului.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.