.

Eclipsă spectaculoasă de Soare în America de Sud

Distribuie prietenilor tai!

Mii de turiști au luat cu asalt mai multe regiuni din statul latino-american Chile pentru a observa cât mai bine o eclipsă de Soare spectaculoasă. Amatorii de astronomie s-au bucurat de un cer senin și au admirat minute întregi cum Luna acoperă discul solar iar ziua se transformă în noapte și apoi cum Luna trece de Soare și se face zi din nou. Cel mai bun loc pentru observarea fenomenului spectaculos a fost deșertul Atacama din nordul stațiunii de coastă La Serena, unde lipsa umidității și a luminilor orașelor asigură cel mai clar cer din lume. Ideal pentru urmărit o eclipsă. Potrivit specialiștilor, în regiunea respectivă nu a mai fost observată o eclipsă de Soare din anul 1592, iar următorul fenomen astronomic asemănător va fi în 2165.

La Serena, un oraș cu aproape 200.000 de locuitori, a primit într-o singură zi 300.000 de turiști amatori de astronomie. Nordul statului Chile este renumit pentru cerul său senin și clar și pentru că acolo sunt amplasate cele mai puternice telescoape din lume.

Interesant:   Haos pe glob! O pana informatica a paralizat omenirea

Următoarea eclipsă solară va avea loc pe 14 decembrie 2020 și umbra va traversa regiuni din Chile și Argentina, dar în alte locuri decât cele în care a fost observată eclipsa din acest an.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.