.

E oficial! UE ne cere sa reducem consumul de gaze naturale

Distribuie prietenilor tai!

Comisia Europeana cere tuturor statelor membre sa taie din consumul de gaze naturale 15 la suta pana in primavara viitoare. Sunt vizati toti consumatorii: administratiile publice, gospodariile, proprietarii de cladiri publice, furnizorii de energie si consumatorii industriali.

Pana la sfarsitul lunii septembrie, toate statele membre trebuie sa prezinte la Bruxelles planul privind reducerea consumului de gaze naturale cu 15 procente. Masurile sunt necesare, argumenteaza Comisia Europena, intrucat Uniunea Europeana se confrunta cu riscul unor intreruperi suplimentare livrarilor de gaze din Rusia.  De asemenea, tarile membre trebuie sa anunte Comisia, la fiecare doua luni, ce pasi concreti au facut pentru reducerea consumului de gaze si cat au economisit. Tarile care apeleaza la asa numita “solidaritate energetica” (daca raman fara gaze, cer altor tari) vor primi ajutor numai daca demonstreaza ca au luat masuri pentru a reduce cererea pe plan intern.

În condiţiile în care UE se confruntă cu riscul unor întreruperi suplimentare ale livrărilor de gaze din Rusia, Comisia Europeană a propus miercuri un nou instrument legislativ, Planul european de reducere a cererii de gaze, care vizează diminuarea folosirii gazelor în Europa cu 15% până în primăvara viitoare, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar.

Interesant:   Democratii rasufla usurati: Biden s-a retras din cursa pentru un nou mandat la Casa Alba

Isi vor reduce consumul nu doar operatorii industriali, companiile si institutiile publice, ci si populatia va fi nevoita sa se incalzeasca mai putin la iarna. Masura reducerii cu 15 la suta a consumului de gaze e valabila intre 1 august 2022 si 31 martie 2023.

Comisia Europeana poate declansa asa numita “alerta a Uniunii” , prin care se instituie obligatoriu micscorarea consumului de gaze naturale. Alerta poate fi declarata daca exista un deficit sever de gaze sau o cerere de gaze exceptional de ridicata.

Comisia Europeana vrea sa ne incalzim mai putin peste iarna, iar vara sa recurgem mai putin la aerul conditionat. Comisia indeamna toate statele membre sa lanseze campanii de constientizare a publicului pentru a promova reducerea consumului de incalzire si racire la scara larga.

Comisia Europeana a aprobat Planul european de reducere a cererii de gaze, care stabileste masuri, principii si criterii pentru reducerea coordonata a cererii. Planul se concentreaza pe inlocuirea gazului cu alti combustibili si pe economisirea generala a energiei in toate sectoarele.

Interesant:   Val de scumpiri incepand cu 1 iulie

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.