.

etoro

E alerta in toata lumea ! A fost declarata urgenta la nivel global din cauza epidemiei virale din China

Distribuie prietenilor tai!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat, dupa zile intregi de dezbateri cu usile inchise, ca epidemia virala din China reprezinta o “urgenta de sanatate publica la nivel international”.

Declararea unei urgente globale are drept rezultat emiterea de recomandari catre toate tarile vizand prevenirea sau reducerea raspandirii transfrontaliere a bolii, dar nu inseamna sub nicio forma impunerea unor restrictii privind calatoriile sau relatiile comerciale.

“In ultimele saptamani, am asistat la aparitia unui agent patogen necunoscut anterior, care a generat o epidemie fara precedent”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general OMS. El a precizat ca trebuie actionat acum pentru a limita raspandirea bolii.

OMS defineste drept “urgenta de sanatate publica de interes international” un “eveniment extraordinar” care este “grav, neobisnuit si neasteptat”.

Ce inseamna concret urgenta de sanatate la nivel international

In asemenea cazuri, autoritatile din fiecare tara vor lua masuri suplimentare pentru a evita raspandirea virusului si vor face schimb de date mai intens. In plus, tarile cu un sistem medical subdezvoltat ar putea fi ajutate sa faca fata situatiei. Acestea sunt, in mare recomandari OMS. Insa autoritatile nationale pot lua si altfel de masuri, chiar daca unele ar putea fi criticate de OMS – limitarea accesului in spitale, instalarea de aparate de dezinfectat in locurile aglomerate, carantinarea celor ce vin din China, desi nu prezinta niciun semn de imbolnavire, suspendarea curselor aeriene directe etc.

Interesant:   Pfizer mai pregateste o tura de vaccinare, a treia, dar probabil nu si ultima

La nivel mondial sunt 7800 de cazuri de imbolnavire cu noul tip de coronavirus, aproape toate in China. Numarul deceselor este, deocamdata, de 170. Toti pacientii care au murit sunt in China.

Noul tip de virus este necunoscut si e de origine animala. Se raspandeste rapid intrucat nu se contamineaza doar oamenii care au contact cu animalele bolnave, ci se transmite si de la om la om. Simptomele sunt febra, stare de slabiciune, dureri de cap, dar in cazuri grave se poate ajunge la forme urate de pneumonie si chiar la deces.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.