.

Dupa ce a creat confuzie in randul populatiei, ministerul Sanatatii face precizari

Distribuie prietenilor tai!

Intr-un comunicat de presa, ministerul condus de Alexandru Rafila face o serie de precizari referitoare la eliberarea de antibiotice. Si in doar cateva zile, Rafila se razgandeste asupra duratei de tratament pentru care farmaciile pot vinde antibiotic fara reteta. Durata a fost redusa.

Avand in vedere informatiile aparute in spatiul public cu privire la Ordinul ministrului Sanatatii care reglementeaza modul de prescriere, eliberare si monitorizare a antibioticelor pentru diminuarea consumului excesiv al acestora, facem urmatoarele precizari:

  • Ordinul ministrului Sanatatii reglementeaza informatiile minime care trebuie sa fie cuprinse in prescriptie si nu impune niciun model special de formular. Antibioticele se vor elibera in baza unei retete care se retine in farmacie;
  • Doar in situatii de urgenta se pot elibera anumite antibiotice care acopera doza pentru 48 de ore, fara prescriptie, in baza unei declaratii pe propria raspundere. Antibioticele pentru copii (siropuri, forme pediatrice in solutie) se vor elibera de catre farmacie in ambalajul cel mai mic disponibil, care sa poata acoperi doza necesara de urgenta.
  • Pentru limitarea eliberarii antibioticelor fara reteta, Ministerul Sanatatii a redus termenul pentru situatiile de urgenta de la 72 la 48 de ore. Eliberarea dozei de urgenta trebuie urmata de prezentarea ulterioara a pacientului la medic pentru consult si obtinerea unei prescriptii adaptate afectiunii sale.
Interesant:   De astăzi, 27 iunie, rovinieta poate fi cumpărată online de pe www.ghișeul.ro

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.