.

Dupa 71 de ani, Regina-Mama Elena s-a intors in Romania

Distribuie prietenilor tai!

Osemintele au fost aduse de la Lausanne, Elvetia, pentru a fi inhumate la Curtea de Arges. Astfel, Regina-Mama Elena isi va dormi somnul vesnic alaturi de fiul ei, Regele Mihai.

O aeronava militara a repatriat ramasitele pamantesti vineri dimineata. Pe aeroportul Otopeni a avut loc un ceremonial militar si religios, la care au luat parte Custodele Coroanei Romane, Margareta, Principele Radu, Principesa Sofia si Principesa Maria reprezentanti ai institutiilor statului, ai Bisericii Ortodoxe Romane si ai altor confesiuni si religii din Romania.

Doliu pe 18, 19 si 20 octombrie

“Toti cei care doresc sa aprinda lumanari si sa depuna flori ca omagiu fata de Regina-Mama Elena pot sa o faca in fata Palatului Elisabeta din Bucuresti sau la Curtea de Arges, in fata Noii Catedrale Arhiepiscopale si Regale” – se arata intr-un comunicat al Casei Regale, cu precizarea ca, in semn de omagiu fata de seninatatea si bunatatea Reginei-Mama Elena, florile trebuie sa fie albe.

Interesant:   Americanii pot construi prima mini-centrală nucleară în România

Exilul in Elvetia

Elena de Romania, printesa de Grecia si Danemarca, a sosit in Elvetia in 1920, cand familia ei a fost silita sa ia drumul exilului. Dupa ce s-a casatorit cu viitorul rege al Romaniei, Carol al II-lea, s-a instalat in Romania. Cei doi aveau sa divorteze in 1928. Regina-Mama Elena a trait in Italia, intre 1932-1940, dupa care a revenit in Romania, in momentul in care fiul ei, Mihai, a urcat la tron. In timpul celui de al doilea razboi mondial, Regina-Mama i-a ajutat mult pe evreii romani. De aceea, post-mortem, in 1993, ea a primit din partea Israelului titlul de Drept Intre Popoare.

Elena de Romania a revenit in Elvetia in 1947, cand Mihai a fost silit de comunisti sa abdice. Se stingea din viata in 1982, la Lausanne, avandu-l pe fiul ei la capatai.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.