.

Dupa 15 ianuarie incepe vaccinarea copiilor in Romania

Distribuie prietenilor tai!

Presedintele Comitetului National de Coordonare a Activitatilor de Vaccinare, Valeriu Gheorghita, a anuntat ca debutul campaniei de imunizare pentru copiii cu varste incepand de la 5 ani va fi dupa data de 15 ianuarie, 2022.

Romania urmeaza sa primeasca prima transa de seruri pediatrice produse de Pfizer, in a doua jumatate a lunii ianuarie.

“Ne asteptam ca dupa 15 ianuarie sa primim prima transa din vaccinul pediatric de la compania Pfizer. In momentul de fata, pot sa va spun ca toate procedurile, instructiunile, platforma de programare, Registrul Electronic National de Vaccinare sunt, deja, pregatite. Vom anunta din timp momentul la care va debuta efectiv această etapa de vaccinare. Copiii se pot vaccina atat in centrele de vaccinare care vor avea astfel de cabinete dedicate, atat in unitati sanitare, dar si in centrele din afara unitatilor sanitare, precum si in cabinetele de medicina de familie, acolo unde medicii de familie vor solicita si astfel de vaccinari pediatrice” – explica Valeriu Gheorghita.

Interesant:   De ce nu poate Israelul sa invinga gruparea terorista Hamas?

Romanii sunt foarte sceptici in privinta vaccinarii copiilor de sub 11 ani, pentru ca se tem de reactiile adverse si efectele secundare pe termen scurt, mediu si lung, tinand cont ca exista informatii si studii insuficiente, pentru ca a fost testat doar cateva luni.

Situatia din alte tari

Multe tari din Uniunea Europeana au demarat deja vaccinarea copiilor din categoria de varsta 5-11 ani. In Franta, in prima faza la vaccinare au fost chemati copiii cu probleme de sanatate, urmand apoi extinderea la toti copiii. In Germania, in toate landurile, inclusiv in capitala Berlin, deja copiii din aceasta categorie de varsta au inceput vaccinarea. La fel in Spania, unde in unele regiuni, guvernele locale au refuzat vaccinarea in scoli. Motivul ? In cazul unor reactii adverse immediate, scolile nu au posibilitatea de a interveni medical. Vaccinarea copiilor e controversata, desi presa, in general, nu prezinta si parerile unor somitati internationale, intre care inventatorul tehnicii ARN mesager, care se pronunta impotriva vaccinarii copiilor sanatosi. Raportul risc/beneficii nu este in favoarea vacciinarii, tinand cont ca numarul copiilor care fac forme grave de COVID, soldate cu deces, este extrem de mic la nivel mondial, sub 0,2 la suta.

Manuela

 

Interesant:   De astăzi, 27 iunie, rovinieta poate fi cumpărată online de pe www.ghișeul.ro
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.