.

Donald Tusk face o nouă ofertă pentru Brexit. Theresa May cere o amânare până la 30 iunie

Distribuie prietenilor tai!

Preşedintele Consiliului European, polonezul Donald Tusk, a prezentat o nouă ofertă de amânare ”flexibilă” pe o perioadă de 12 luni a datei ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.
Potrivit noului plan al liderului european, Marea Britanie ar putea părăsi UE
mai curând în cazul în care Parlamentul de la Londra ratifică un acord cu Bruxellesul. Însă acest acord va trebui să fie convenit de liderii statelor membri la summitul din 10 aprilie dedicat Brexit-ului.
În urma respingerii de trei ori a
acordului de retragere a Marii Britanii din UE de către parlamentarii britanici, premierul Theresa May l-a invitat pe liderul opoziţiei laburiste Jeremy Corbyn la consultări pentru a găsi o cale de ieșire din impas.
Recent, premierul
Theresa May a apus că va încerca să obţină o amânarea care să fie ”cât mai scurtă posibil” a datei Brexit-ului, stabilită pentru 12 aprilie.
S
ăptămâna trecută, liderii UE au dat termen Marii Britanii până pe 12 aprilie să ratifice acordul şi apoi să iasă din Uniunea Europeană pe 22 mai, să prezinte un plan alternativ credibil pentru a primi o amânare pe termen mai lung sau să părăsească UE fără un acord pe 12 aprilie.

Interesant:   Cutremur puternic in Taiwan

În replică la propunerea lui Donald Tusk, premierul britanic Theresa May a solicitat o amânare a Brexitului până la data de 30 iunie pentru a permite Parlamentului de la Londra să cadă de acord asupra unui acord de retragere.
”Regatul Unit propune ca această perioadă ar trebui să se încheie pe 30 iunie 2019”, spune Theresa May în document.
May subliniază că, în cazul în care se va ajunge la un acord până la 30 iunie, atunci Marea Britanie va propune ca amânarea să se încheie mai devreme.
”Guvernul va dori să convină un calendar pentru ratificare care să permită Regatului Unit să se retragă din Uniunea Europeană înainte de 23 mai 2019 şi de aceea să anuleze alegerile pentru Parlamentul European, dar va continua să se pregătească responsabil pentru a organiza alegeri dacă acest lucru nu se va dovedi posibil”, a declarat premierul britanic.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.