.

Donald Trump, tinta unui atac cu o otrava periculoasa

Distribuie prietenilor tai!

Un pachet care continea ricina, o otrava extrem de periculoasa, pentru care nu exista antidot, a fost trimis la Casa Alba; coletul a fost descoperit de serviciile postale speciale, care triaza corespondenta primita de presedintele SUA, si nu a apucat sa ajunga in incinta Casei Albe.

FBI si Secret Service au declansat o ancheta. Substanta gasita in colet a fost de doua ori testata si ambele rezultate au fost ca in interior se afla in ricina. Este o otrava extrem de periculoasa, care omoara in cel mult 72 de ore de la contact si pentru care nu exista antidot.

Corespondenta care vine pentru Casa Alba este verificata intr-un loc special, in afara spatiului prezidential. Asa ca pachetul a fost depistat din timp si nu a ajuns propriu-zis la Casa Alba.

Nu e primul incident cu ricina

Acum 2 ani, scrisori cu ricina au fost trimise presedintelui si unor inalti lideri militari de la Pentagon. Expeditorul era un militar veteran din statul Utah.

Interesant:   Haos pe glob! O pana informatica a paralizat omenirea

Atacul cu ricina are loc pe fondul unei campanii electorale urate

Pe 3 noiembrie, au loc alegerile prezidentiale americane, iar lupta dintre actualul presedinte, Donald Trump, si candidatul Democratilor, Joe Biden, e foarte stransa. Cel putin asa arata sondajele, dar dupa experienta din 2016, cand Hillary Clinton era creditata cu 98 la suta sanse sa ajunga presedinta SUA, nimeni nu prea mai crede in sondaje. In plus, adeptii lui Trump sunt considerati asa-numita majoritate tacuta, care nu raspunde la sondaje de opinie, nu isi manifesta optiunea politica, dar voteaza cu el.

Democratul Joe Biden, 77 de ani, fost vice-presedinte in timpul lui Barack Obama, este solutia de avarie a democratilor pentru scrutinul din 3 noiembrie. Din 2016 ei nu au reusit sa gaseasca un “antidot” la Trump, un personaj care sa-i poata tina piept excentricului presedinte. Biden duce o campanie mult prea linistita si cu public restrans – uneori doar cateva zeci de persoane – in timp ce Trump reuseste sa energizeze mase intregi de oameni, in pofida pericolului COVID.

Interesant:   Moldova si Ucraina au inceput negocierile de aderare la Uniunea Europeana

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.