.

Doliu in fotbal: a murit Pele

Distribuie prietenilor tai!

Marele fotbalist brazilian se lupta cu un cancer de colon, iar starea lui se agravase in ultimele saptamani. Pele avea 82 de ani.

Una dintre fiicele lui, Kely Nascimento, a anuntat pe Instagram ca Pele a murit. “Datorita tie suntem ceea ce suntem. Te iubim infinit. Odihna vesnica !” – a scris fata lui Pele.

Considerat cel mai mare fotbalist din toate timpurile, numit chiar de FIFA “cel mai mare”, Pele a adus Braziliei Cupa Mondiala de trei ori: in 1958, 1962 si in 1970. Astfel, el este singurul fotbalist cu trei titluri de campion mondial in palmares.

Poreclit “Perla Neagra”, Pele detine recordul celor mai multe goluri din cariera, 1283 in 1363 de partide, inclusiv meciurile amicale.

I se spunea nu doar Perola Negra, ci si O Rei de Futebol, Regele fotbalului. Pe numele adevarat Edson Arantes do Nascimento, Pele s-a nascut in localitatea Tres Coracoes din statul brazilian Minas Gerais. La 9 ani, s-a legitimat la echipa 7 August Bauru. Este remarcat de internationalul brazilian Waldemar de Brito, care-l recomandă clubului FC Santos, unde se transfera in 1955. Un an mai tarziu, la nici 16 ani debuteaza cu gol in prima divizie braziliana.

Interesant:   De ce nu poate Israelul sa invinga gruparea terorista Hamas?

“Inspiratia si dragostea au marcat calatorie Regelui Pelé, care s-a stins din viata astazi. Dragoste, dragoste si dragoste pentru totdeauna” – au scris administratorii contului lui Pele de pe Twitter. In plus, pe Internet a fost reluat mesajul scris de Pele in 2020, la moartea lui Maradona : “Sper ca intr-o zi sa batem mingea din nou impreuna, in paradis” – scria Pele la despartirea de Maradona. Dribleur şi golgheter înnăscut, pasator de geniu, unul dintre cei mai buni mijlocaşi ofensivi din istorie, Pele a entuziasmat generaţii întregi de iubitori ai fotbalului.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.