.

Doi romani care aveau si cetatenie israeliana, morti in razboiul din Israel

Distribuie prietenilor tai!

Ministerul Afacerilor Externe informeaza ca, pana in prezent, se confirma decesul a doua persoane cu dubla cetatenie, israeliano-româna, cu domiciliul in Statul Israel, astfel:

  • persoana al carei deces a fost anuntat de catre autoritatile israeliene la data de 9 octombrie 2023, care detinea cetatenie israeliano-romana, cu domiciliul in Statul Israel;
  • persoana pe care familia a declarat-o disparuta la data de 12 octombrie 2023 si al carei deces a fost confirmat de autoritatile israeliene la data de 13 octombrie 2023.

Ambasada Romaniei la Tel Aviv si Consulatul General al Romaniei la Haifa mentin in permanenta contactul cu autoritatile israeliene pentru verificarea informatiilor cu privire la cetatenii romani.

Situatia din zona e departe de a se fi calmat. Dupa atacul surpriza de sambata dimineata, cand militantii palestinieni din gruparea Hamas au secerat sute de israelieni civili, armata statului evreu a trecut la represalii. Israelul a bombardat cladiri in Fasia Gaza unde se crede ca se ascund teroristii Hamas. De asemenea, militantii palestinieni lanseaza rachete dupa rachete asupra Israelului. Tsahal, armata israeliana, a facut catea raiduri in Gaza, insa marea ofensiva terestra inca nu a inceput. Israelul a cerut civililor din Gaza sa-si paraseasca locuintele intrucat urmeaza invazia terestra. Cei peste un milion de locuitori din nordul Fasiei Gaza au la dispozitie 24 de ore pentru evacuare.

Interesant:   De ce nu poate Israelul sa invinga gruparea terorista Hamas?

“E doar inceputul”

Intr-un gest neobisnuit pentru o seara de vineri, premierul israelian Beniamin Netanyahu a transmis un scurt mesaj televizat. Gestul e neobisnuit pentru ca vineri seara deja incepe shabat-ul, iar asemenea interventii ale guvernului sunt rarissime.

“Nu vom uita si nu vom ierta ceea ce ne-a facut dusmanul in acea blestemata zi de sambata. Atacam dusmanul cu o forta fara precedent. Si vreau sa subliniez ca este doar inceputul” – a spus seful guvernului israelian.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.