.

Dodon vrea urgent strangerea relatiilor cu Rusia

Distribuie prietenilor tai!

Noul parlament de la Chisinau trebuie sa formeze un guvern care sa repare relatiile cu Rusia cat mai repede posibil – a declarat Igor Dodon la postul NTV Moldova.

Presedintele pro rus al Republicii Moldova atrage atentia ca actuala situatie, in care guvernul ignora contactele cu Rusia, nu mai poate sa continue. El a adus ca argument faptul ca exporturile moldovenesti in Rusia, pretul gazelor, muncitorii moldoveni care merg sa lucreze in Federatia Rusa nu sunt de mare importanta pentru Moscova, dar pentru o tara mica, asa cum e Moldova, sunt chestiuni presante.

 Dodon nu mai vrea sa auda declaratii anti-rusesti  

Dodon a dat drept exemplu acordul prin care fructele moldovenesti ajung pe piata din Rusia fara taxe, dar acest acord profitabil pentru Republica Moldova expira in iulie si trebuie renegociat de noul guvern. “Daca incepe iar sa ploua cu declaratii anti-rusesti, sa nu ne asteptam la buna vointa Moscovei” – afirma Dodon. El a mentionat si problema gazului. Rusii au marit pretul la inceputul anului si cineva trebuie sa mearga sa ceara o reducere, iar guvernul nu mai poate ignora negocierile pe tema gazului, asa cum face din martie 2017, declara Igor Dodon.

Interesant:   Referendum pentru trotinetele electrice

 

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.