.

Dodon: “majoritatea covarsitoare a populatiei vrea relatii mai stranse cu Rusia”

Distribuie prietenilor tai!

Presedintele Igor Dodon s-a intalnit la Minsk, capitala Belarus, cu Dmitri Medvedev, premierul Rusiei, primul inalt oficial de la Moscova cu care se vede Dodon dupa schimbarile politice de la Chisinau.

Rusii considera ca e foarte important sa colaboreze strans cu noul guvern al Republicii Moldova – a declarat Dmitri Medvedev, potrivit agentiei TASS. In plus, premierul rus a pus accent pe relansarea relatiilor dintre Rusia si Moldova, odata cu instalarea noii puteri de la Chisinau. Declaratii pe placul presedintelui filo-rus, Igor Dodon, care a tinut sa-i spuna lui Medvedev ca  “majoritatea covarsitoare a societatii moldovene si a partidelor politice se pronunta pentru o mai stransa cooperare cu Rusia”.

Subiectul sensibil al pretului la gaze nu a fost discutat

Dodon a discutat cu Medvedev despre cooperarea comerciala si economica, dar nu a ridicat problema pretului pe care il plateste Republica Moldova pentru gazul din Rusia.

De la 1 ianuarie, gigantul rus Gazprom a majorat cu 25 la suta pretul gazelor naturale  livrate in Republica Moldova. Acum cateva luni, Dodon se lauda ca, daca formatiunea sa – Partidul Socialistilor – intra la guvernare, el personal va negocia cu presedintele Vladimir Putin reducerea pretului la gazele rusesti. Cu toate acestea, Dodon se pare ca nu a profitat de ocazia intalnirii cu Medvedev pentru a ridica acest subiect sensibil.

Interesant:   Nerecunoscatoare, Ucraina pierde un aliat important - Polonia

Pro europenii inca nu au un calendar al vizitelor

Nicu Popescu, noul ministru de externe de la  Chisinau, nefiliat politic, expert in relatii internationale, a prezentat ambasadorilor acreditati in Republica Moldova prioritatile diplomatiei moldovene. El nu a oferit insa un calendar clar al vizitelor pe care le va face la partenerii strategici. Nicu Popescu a enumerat aici Bucuresti, Kiev, Moscova, Berlin si Bruxelles.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.