.

Dodon: “majoritatea covarsitoare a populatiei vrea relatii mai stranse cu Rusia”

Distribuie prietenilor tai!

Presedintele Igor Dodon s-a intalnit la Minsk, capitala Belarus, cu Dmitri Medvedev, premierul Rusiei, primul inalt oficial de la Moscova cu care se vede Dodon dupa schimbarile politice de la Chisinau.

Rusii considera ca e foarte important sa colaboreze strans cu noul guvern al Republicii Moldova – a declarat Dmitri Medvedev, potrivit agentiei TASS. In plus, premierul rus a pus accent pe relansarea relatiilor dintre Rusia si Moldova, odata cu instalarea noii puteri de la Chisinau. Declaratii pe placul presedintelui filo-rus, Igor Dodon, care a tinut sa-i spuna lui Medvedev ca  “majoritatea covarsitoare a societatii moldovene si a partidelor politice se pronunta pentru o mai stransa cooperare cu Rusia”.

Subiectul sensibil al pretului la gaze nu a fost discutat

Dodon a discutat cu Medvedev despre cooperarea comerciala si economica, dar nu a ridicat problema pretului pe care il plateste Republica Moldova pentru gazul din Rusia.

De la 1 ianuarie, gigantul rus Gazprom a majorat cu 25 la suta pretul gazelor naturale  livrate in Republica Moldova. Acum cateva luni, Dodon se lauda ca, daca formatiunea sa – Partidul Socialistilor – intra la guvernare, el personal va negocia cu presedintele Vladimir Putin reducerea pretului la gazele rusesti. Cu toate acestea, Dodon se pare ca nu a profitat de ocazia intalnirii cu Medvedev pentru a ridica acest subiect sensibil.

Interesant:   Razboiul din Ucraina schimba rutele heroinei catre UE

Pro europenii inca nu au un calendar al vizitelor

Nicu Popescu, noul ministru de externe de la  Chisinau, nefiliat politic, expert in relatii internationale, a prezentat ambasadorilor acreditati in Republica Moldova prioritatile diplomatiei moldovene. El nu a oferit insa un calendar clar al vizitelor pe care le va face la partenerii strategici. Nicu Popescu a enumerat aici Bucuresti, Kiev, Moscova, Berlin si Bruxelles.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.