.

Dinți pătați – cauze și tratament

A9. Pasindora@ucoz.ro@cabinet stomatologic valcea 1
Distribuie prietenilor tai!

Zâmbetul este cartea noastră de vizită. Din acest motiv, cu toții ne dorim o dantură albă, fără carii, pete sau alte probleme mult mai grave, iar atunci când vine vorba de petele galbene, gândește-te doar de câte ori ți s-a întâmplat să te uiți în oglindă și să încetezi să zâmbești.

Cu siguranță ai trecut și tu prin această experiență cel puțin o dată în viață. Mai mult, dacă te confrunți acum cu o astfel de problemă este important să știi care sunt cauzele pentru a găsi remedii eficiente. Iar dacă vorbim despre remedii, vizita în cabinetul medicului dentist trebuie să fie o prioritate pentru tine. Mulți oameni se tem de o astfel de experiență, însă uită că este foarte utilă pentru sănătatea întregului organism. Apoi, există numeroase variante, cum ar fi de exemplu, un cabinet stomatologic Valcea, care îți pun la dispoziție personal cu experiență, specializat în rezolvarea problemelor cu care te confrunți. Pentru a te familiariza puțin cu ce înseamnă tratamentul petelor dentare, ar fi bine să cunoști care ar putea fi principalele cauze ale problemei tale. Iată câteva din acestea:

Ceaiul și cafeaua pătează dinții

Fie că nu îți poți începe ziua fără o cafea sau că preferi ceaiul de la ora 5, ambele produse îți pătează dinții în timp. Cafeaua se află în topul băuturilor cu efect negativ asupra dinților. Din acest motiv, specialiștii recomandă să consumi zilnic o singură ceașcă de cafea în care să adaugi puțin lapte. Aceeași putere de a păta dinții o are și ceaiul, iar pentru a preveni astfel de situații, este recomandat să consumi doar ceaiuri deschise la culoare.

Sucurile acidulate și închise la culoare – pericol pentru dantura ta

Dacă ești mare fan al sucurilor închise la culoare, trebuie să știi că inclusiv cele fără acid reprezintă un adevărat pericol pentru dantura ta. Cariile pot apărea mult mai ușor atunci când consumi zilnic astfel de băuturi răcoritoare. De altfel, nu este recomandat să consumi lichide cu temperaturi extreme (mult prea reci ori fierbinți). Dar dacă totuși nu poți rezista tentației, specialiștii sunt de părere că poți bea sucuri de maxim 2 ori pe săptămână și, de asemenea, recomandă sorbirea acestora cu paiul.

A9. Pasindora@ucoz.ro@cabinet stomatologic valcea 2

Vinul roșu – o plăcere pentru pasionați și un principal factor în apariția petelor dentare

Cu siguranță și tu știi faptul că strugurii negri pătează orice suprafață, iar dinții nu sunt o excepție. În plus, atunci când sunt fermentați pot avea un efect și mai puternic. Din acest motiv, medicii stomatologi recomandă să evităm consumul de vin roșu sau măcar să îl savurăm cât mai rar.

Citricele – sănătoase pentru organism, dar dăunătoare pentru smalțul dinților

Știi și tu că fructele sunt foarte benefice pentru sănătatea fiecăruia dintre noi, însă există o mică problemă în ceea ce privește persoanele care își doresc un zâmbet strălucitor. Citricele precum lămâia, portocala sau sucurile rezultate din stoarcerea acestora conțin acizi care erodează smalțul. Totuși, nu este interzis să consumăm astfel de alimente. Din contră, este chiar recomandat, însă stomatologii ne îndrumă să ne rezumăm doar la câteva porții pe săptămână.

Tratamentul dinților pătați

Dacă vorbim despre tratament, trebuie să știi că petele pot fi îndepărtate doar printr-o singură vizită în cabinetul medicului stomatolog. Acesta îți va recomanda o ședință de profilaxie – detartraj, airflow și periaj complet.

Așadar, există numeroase alimente și băuturi care îți pot păta dinții. Totuși, nu trebuie să faci eforturi uriașe pentru a le elimina din rutina ta zilnică, însă poți reduce treptat cantitatea consumată. Apoi, vizitele dese în cabinetul medicului stomatolog te pot scuti de probleme mult mai grave, probleme care pornesc fix de la aceste pete dentare. Tot dentistul te poate ajuta cu sfaturi utile în ceea ce privește un periaj complet și corect.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.