.

Dîncu a demisionat de la Apărare cu săgeți către Iohannis

Distribuie prietenilor tai!

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a anunţat, luni, că a demisionat din funcţie.

“În cursul acestei dimineţi, am înaintat prim-ministrului României, Nicolae Ciucă, demisia mea din funcţia de ministru al apărării naţionale”, a scris Dîncu, pe pagina sa de Facebook.

El a ataşat şi textul demisiei transmise prim-ministrului Nicolae Ciucă, în care invocă “imposibilitatea colaborării” cu preşedintele Klaus Iohannis.

“Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilităţii colaborării cu preşedintele României, comandantul suprem al Armatei. Consider necesară retragerea mea din această funcţie pentru a nu prejudicia în niciun fel procesele de decizie şi programele care necesită fluiditate pe întreg lanţul de comandă şi pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru funcţionarea optimă a Ministerului Apărării Naţionale şi a Armatei Române. Domnule prim-ministru, vă mulţumesc pentru colaborarea onestă şi deschiderea de care aţi dat dovadă pe tot parcursul activităţii guvernamentale comune şi vă asigur de tot sprijinul meu pentru toate proiectele şi programele Ministerului şi Armatei Române, din calitatea de senator, membru în Parlamentul României”, se arată în textul demisiei.

Interesant:   USR-istii isi aleg noul presedinte

Ministrul demisionar al Apărării, Vasile Dîncu, a declarat luni că preşedintele Klaus Iohannis nu i-a făcut niciun reproş concret şi că nu i-a cerut nimeni demisia.

Afirmaţia vine după ce, în textul demisiei, Dîncu a invocat “imposibilitatea colaborării” cu preşedintele Klaus Iohannis.

Ministrul demisionar a precizat, într-o declaraţie făcută presei la Parlament, că şi-a motivat deja demisia.

“Este un motiv foarte clar exprimat şi nu vreau să dau niciun detaliu”, a subliniat Vasile Dîncu.

Întrebat de când s-a format o ruptură între el şi şeful statului, Vasile Dîncu a răspuns: “Nu ştiu. De când aud pe surse, de şase luni, că trebuie să demisionez şi toate celelalte”.

Acesta a adăugat că nu a avut “niciun reproş concret” din partea preşedintelui Klaus Iohannis şi că nu a vorbit cu acesta nici în cursul zilei de luni, nici cu o zi în urmă.

“Nu mi-a cerut demisia nimeni până acum”, a reafirmat el.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.