.

Din temutul general Soleimani n-a mai ramas decat inelul

Distribuie prietenilor tai!

Numarul doi in regimul din Iran, Qassem Soleimani, a fost lichidat de americani. Masina in care se afla a fost bombardata cu o drona. Generalul se pregatea sa plece din Irak, unde orchestrase atacul asupra ambasadei americane, de acum cateva zile.

Situatie exploziva in zona Orientului Mijlociu; mare parte din lumea islamica jura ca va razbuna moartea lui Soleimani, iar americanii iau masuri exceptionale de securitate la obiectivele SUA din regiune, dar si din restul lumii. Mai multe tari, intre care si Romania, si-au sfatuit cetatenii sa evite Irakul, iar daca se afla acolo sa plece, daca au posibilitatea.

Soleimani, unul dintre cele mai sinistre si temute personaje

De 20 de ani, Soleimani conducea unitatile de elita Quds, din cadrul Garzilor Revolutionare ale Iranului. Quds se ocupa cu exportul revolutiei islamice, mai exact cu atentate si organizarea jihadistilor in strainatate. Se spune ca israelienii au incercat ani de zile sa-l lichideze, dar fara succes. Era foarte influent in Irak si in Siria, dar si in alte tari musulmane din regiune. Soleimani a organizat numeroase atentate anti-SUA si anti Occidentale. Conducerea unitatilor Quds este pe lista SUA de persoane implicate in activitati teroriste. Fiind desemnat drept terorist, Soleimani a putut fi ucis, in operatiunea americana. Altfel, legea federala interzice asasinatele politice.

Interesant:   Ecouri in presa straina despre cea mai mare baza NATO, gazduita de Romania

Generalul a fost facut bucati

Masina in care se afla a fost pur si simplu spulberata. Se pare ca a fost confirmata identitatea lui cu ajutorul unui deget ramas intreg. Pe deget se vedea inca celebrul inel, de care seful Quds nu se despartea niciodata. Conducerea Iranului ameninta ca americanii vor plati scump pentru viata “martirului” Soleimani. Lumea intreaga sta cu sufletul la gura si exista temeri ca situatia din Orientul Mijlociu va exploda.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.