.

Din motive de sanatate, regina Elisabeta nu merge in Parlament pentru discursul Tronului

Distribuie prietenilor tai!

Suverana britanica, in varsta de 96 de ani, se misca foarte greu. Desi Palatul Buckingham a insistat pana in ultima clipa ca Elisabeta a II-a va merge in Parlament, luni seara a anuntat ca “avand episoade de mobilitate precara”, Regina nu va merge la sesiunea speciala prin care legislativul isi reia activitatea.

Este pentru prima data in ultimii 59 de ani cand Elisabeta a II-a lipseste din Parlament si nu rosteste traditionalul Discurs al Tronului, prin care legislativul incepe o noua sesiune. Elisabeta a II-a a mai ratat de doua ori Discursul Tronului: in 1959 si in 1963, cand era insarcinata. La sesiunea inaugurala a Parlamentului britanic din 10 mai discursul tronului va fi rostit de mostenitorul tronului, printul Charles de Wales. Discursul tronului este practic agenda guvernului britanic, pe care, de regula, suverana o prezinta si si-o asuma.

Suverana britanica se misca tot mai greu. A fost vazuta in baston, inclusiv in public. Se pare ca in apartamentele private nu de putine ori se deplaseaza in scaunul cu rotile. Prezenta ei la Parlament ar presupune un efort urias, iar Elisabeta a II-a e slabita.

Interesant:   Blonda de la Cotroceni va fi extradata in Romania

“La cererea Maiestatii Sale, in acord cu autoritatile relevante, Printul de Wales va citi Discursul Reginei, in numele Maiestatii Sale. Va fi prezent si Ducele de Cambridge” – se arata in comunicatul de la Palatul Buckingham.

Problemele de sanatate ale reginei s-au accentuat din toamna trecuta, cand a fost internata in spital, in mare secret, pentru o problema la picior. De-atunci si-a redus mult activitatile publice si a fost surprinsa, ocazional, in baston. De asemenea, acum cateva luni, suverana a avut COVID si se pare ca se resimte si acum. In ultima vreme si-a anulat participarea la evenimentele publice, inclusiv la cele extrem de importante, alimentand astfel zvonurile legate de starea ei de sanatate tot mai subreda.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.