.

Din culisele vizite-surpriza facuta de Biden la Kiev

Distribuie prietenilor tai!

Vizita-fulger facuta de presedintele american Joe Biden la Kiev a fost planificata in secret in ultimele luni. Doar cativa oficiali au fost la curent cu pregatirile. Kremlinul a fost informat, cu cateva ore inainte, ca Biden va ajunge la Kiev.

Consilierul pentru securitate nationala Jake Sullivan, care l-a insotit pe Biden la Kiev, a declarat ca Washingtonul a trimis Moscovei o notificare asupra acestei vizite cu cateva ore inainte ca avionul presedintelui american sa decoleze de la Washington, pentru a evita orice incident de natura sa escaladeze si mai mult razboiul din Ucraina. Despre vizita lui Biden s-a aflat abia atunci cand el a ajuns la Kiev si a fost pastrata in secret pana in ultimul moment, din ratiuni de securitate. Chiar in timp ce Biden era deja pe drum pe teritoriul Ucrainei, Casa Alba pretindea in continuare ca el nu va vizita Ucraina.

Traseul lui Biden

Presedintele american a plecat duminica dupa-amiaza spre Ramstein, Germania. Apoi, dupa mai multe zboruri in Polonia, a ajuns la Przemysl, de unde a luat trenul pana la Kiev. Calatoria cu trenul special a durat aproape 12 ore.

Interesant:   Premierul slovac, impuscat ieri de un scriitor, e in coma indusa

Vizita a fost pregatita meticulos luni la rand si nu a fost nicidecum ceva spontan. Au fost implicati oficiali de la Casa Alba, Pentagon si serviciile secrete. Aceasta echipa a pus la punct in cele mai mici detalii fiecare etapa a calatoriei, inclusiv deplasarea terestra de la granita poloneza pana la Kiev. Au fost elaborate planuri alternative pentru eventuale situatii neprevăzute ce ar fi putut surveni pe acest tronson. In final, dupa o discutie avuta vineri in Biroul Oval cu colaboratorii sai apropiati, Biden insusi a luat decizia finala de a merge la Kiev, estimand ca, desi existau riscuri, acestea sunt gestionabile.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.