.

Din cauza COVID-19, turcii nu au voie sa iasa din casa timp de doua zile

Distribuie prietenilor tai!

Masura e valabila de vineri de la miezul noptii, timp de 48 de ore si vizeaza 31 de orase, inclusiv Istanbul, centrul economic al tarii, si Ankara, capitala politica.

Potrivit ordinului dat de ministerul turc de interne, brutariile, spitalele, farmaciile si unitatile care au legatura cu domeniul sanitar isi vor continua activitatea.

Interdictia totala de circulatie nu se aplica in cazul celor care organizeaza funeralii pentru rude de gradul intai sau celor care merg sa doneze sange ori plasma pentru Semiluna Rosie.

Apel la calm

Suleyman Soylu, ministrul de interne, a cerut turcilor sa-si pastreze calmul si sa nu dea navala in magazine. La multe supermarketuri a fost haos cu cateva ore inainte de intrarea in vigoare a restrictiilor de circulatie, fara precedent.

Masura a fost luata in incercarea de a opri raspandirea coronavirusului.

Numarul total al deceselor inregistrate in Turcia din cauza COVID-19 era, sambata, de 1006, iar numarul infectatilor a ajuns la 47.029.

Interesant:   ISIS revendica atentatul sangeros de la Moscova, dar exista mari dubii ca ei ar fi in spatele atacului

Primarul Istanbulului critica aceasta masura

Ekrem İmamoğlu, primarul metropolei turce, s-a declarat extrem de surprins. El spune ca guvernul nu a anuntat municipalitatea si de aceea oamenii s-au repezit sa cumpere apa si mancare. In plus, Ekrem İmamoğlu a avertizat ca, nefiind pregatit un plan de actiune, va fi foarte greu ca in urmatoarele 48 de ore sa coordoneze activitatea sectoarelor esentiale din Istanbul.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.