.

Dezvaluiri despre Uber: acces la politicieni de top si lobby de 100 de milioane de dolari pe an

Distribuie prietenilor tai!

Consortiul Jurnalistilor de Investigatie a scos la iveala mii de documente – emailuri, mesaje text etc – privind legaturile dintre compania Uber si politicieni de top din Europa si de peste Ocean. Acestia au favorizat platforma de transport, in detrimentul taximetriei traditionale.

Neelie Kroes, fost comisar european pentru agenda digitala, avea legaturi cu conducerea Uber chiar de dinainte sa isi incheie mandatul la Bruxelles. Iar apoi, imediat, a fost consilier la Uber. Potrivit documentelor, ea a ajutat, in secret, firma Uber pentru a putea functiona, in conditiile in care in toata lumea au fost proteste fata de platforma de transport care, spun taximetristii traditionali, nu e suficient reglementata. Comisia Europeana promite ca va cere lamuriri de la fostul comisar. De asemenea, jurnalistii de investigatie arata ca si presedintele Emmanuel Macron a favorizat Uber, pe vremea cand era ministru al Economiei. Un mesaj text, prezentat de jurnalistii de investigatii, arata ca principalul arhitect al operatiunii de lobby la Paris ar fi scris sefului Uber, dupa o intalnire cu Macron “Succes deplin. Parisul ne iubeste.” Se stie ca Macron era in termeni extrem de amicali cu seful Uber. De altfel, Parisul a fost primul oras european in care au aparut serviciile Uber. Compania facea un lobby agresiv pe langa politicieni si oameni cu influenta, pentru a obtine decizii favorabile. Datele din documentele care au ajuns in mainile presei arata ca operatiunile de lobby costau nu mai putin de 90 de milioane de dolari anual.

Interesant:   De astăzi, 27 iunie, rovinieta poate fi cumpărată online de pe www.ghișeul.ro

Dosarele Uber si dezvaluirile din acest scandal sunt fara precedent si arata cum una dintre cele mai cunoscute platforme din lume a reusit sa aiba acces la cele mai inalte foruri decizionale din Europa.

Mark MacGann, fost sef al lobbystilor Uber, a decis sa rupa tacerea si a facut dezvaluiri uluitoare. “Oamenii se calcau in picioare ca sa intalneasca pe cineva din conducerea Uber si sa afle ce avem de oferit” – a declarat MacGann. Cat a lucrat la Uber, ca sef al operatiunilor de lobby, el s-a intalnit cu ministri si sefi de stat din peste 40 de tari.  “Era extraordinar de usor sa ai acces la cele mai inalte esaloane de putere si decizie. Era ca o betie a puterii” – marturiseste MacGann, care, intre timp, a decis sa rupa tacerea si sa dea totul in vileag.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.