.

Desfiintarea Sectiei pentru Magistrati, adoptata de Camera Deputatilor!

Distribuie prietenilor tai!

In urma cu cateva luni, mai exact prin octombrie, USR, partidul condus de Dan Barna a depus un proiect pentru a se desfiinta sectia speciala pentru investigarea infractiunilor din Justitie, sectie condusa de catre Adina Florea, propusa Ministrului Justitiei la sefia DNA si de catre Gheorghe Stan, fost sef al Inspectiei Judiciare. De asemenea, Sectia pentru Magistrati a fost cea care i-a deschis un dosar penal fostei sefe DNA, Laura Codruta Kovesi pentru mai multe acuzatii precum: luare de mita, abuz in serviciu si marturie mincinoasa.

Astazi se pare ca a ajuns la vot proiectul de lege ce a fost initiat de catre Uniunea Salvati Romania, privind desfiintarea acestei sectii, iar proiectul celor de la USR, ce propunea chiar desfiintarea acestei sectii, a fost adoptat tacit in Camera Deputatilor, insa camera decizionala in acest caz este Senatul, unde cei de la PSD-ALDE se bucura in continuare de o majoritate ce nu le-ar putea pune nicio problema.

Interesant:   Comisia Europeana va sanctiona Romania fiindca nu ia masuri anti-poluare

Cel ce a anuntat ca proiectul celor de la USR a fost adoptat, e chiar autorul OUG13, Florin Iordache, acesta spunand ca proiectul e adoptat deoarece timpul pentru dezbatere si vot expirase inca de pe 21 februarie. In aceeasi zi, pe 21 februarie si Partidul National Liberal s-a hotarat sa initieze un proiect de lege ce se referea la acelasi lucru: desfiintarea sectiei speciale pentru investigarea infractiunilor din Justitie. Cei ce au semnat acest proiect de lege au fost Raluca Turcan (lidera deputatilor partidului), Gabriel Andronache si Ioan Cupsa.

Insa, dupa cum am mentionat si mai sus, acest proiect urmeaza a ajunge la Senat, unde se va da un vot final, dar, la Senat, cei de la PSD-ALDE se bucura in continuare de o majoritate ce nu o sa le puna nici cea mai mica problema in privinta votului.

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.