Descoperire socanta in jungla Amazoniana!

O balena uriasa a fost descoperita in mijlocul junglei Amazoniene. Este o descoperire socanta, exemplarul spectaculos de balena care cantareste peste 10 tone aflandu-se la o distanta foarte mare de mal.

Este un mister total faptul ca o balena a putut sa ajunga atat de departe. Insa oamenii de stiinta sunt de parere ca balena ar fi fost purtata de curentii unei furtuni violente care a avut loc in jungla. Alta explicatie nu exista pana in prezent pentru acest caz extrem de ciudat care i-a pus pe ganduri pe experti si pe oamenii care au descoperit balena.

Mamiferul este o balena cu cocoasa, iar expertii au fost socati cand au descoperit carcasa balenei ce masoara aproximativ 11 metri. Stoluri de pasari de prada s-au adunat rapid in zona si au inceput sa devoreze cadavrul. Se pare ca balena ar fi murit doar cu cateva zile in urma, dupa cum precizeaza si biologii marini.

In prezent, facem eforturi disperate sa strangem cat mai multe informatii. O echipa specializata cauta urme pe trupul balenei care sa indice o eventuala capturare in plasa. De asemenea, se caută urme ale unui impact cu o barca“, a declarat Renata Emin, coordonatorul echipei.

Carcasa balenei nu urmeaza sa fie mutata deoarece este o misiune aproape imposibila, dupa cum au relatat autoritatile din zona. Nu se poate muta cadavrul fiind o zona greu accesibila pentru buldozere. In plus, ar fi nevoie sa treaca si printr-o mlastina.

Dupa ce pasarile si animalele salbatice se vor hrani cu carnea lesului, oasele vor fi conservate intr-un muzeu de istorie naturala si cercetate de specialisti.