.

Depresia : ce e fals si ce e adevarat in legatura cu boala secolului 21

Distribuie prietenilor tai!

Potrivit specialistilor, in intreaga lume sute de mii de oameni sufera de depresie. Acestea insa sunt cifre rezultate din cazurile de depresie documentata, adica oameni care au mers la medic. In realitate, numarul celor care sufera de depresie e mult mai mare, de ordinul milioanelor.

Desi se simt slabiti, fizic si psihic, au viata data peste cap, unii oameni nu cer ajutor de specialitate, fie pentru ca nu isi dau seama ca sunt bolnavi, fie de rusine. Exista inca destule prejudecati legate de depresivi.

Iata cateva dintre afirmatiile false care circula in legatura cu depresia:

  • te ingropi in munca si iti trecede multe ori depresivii sunt sfatuiti sa isi ocupe mintea, sa munceasca enorm, pana la suprasolicitare, pentru a iesi din aceasta stare. Psihologii spun ca e o strategie gresita in cazul depresiei. Tristeti temporare, suparari moderate pot fi alungate printr-un volum mai mare de munca, nu si depresia. Dimpotriva, depresivii care isi forteaza limitele pot ajunge si mai rau.
  • depresia trece cu efort de vointa – societatea moderna ii pretuieste pe oamenii cu caracter puternic, oamenii care se ridica imediat de la pamant. Iar de multe ori, depresivii sunt considerati niste invinsi, care isi plang de mila si nu au suficienta vointa sa iasa din depresie. Medicii spun insa ca depresia e o boala si are nevoie de tratament. Pe scurt, depresia e cauzata de o serie de perturbari la nivelul circuitelor nevoase din creier, care regleaza starea noastra psihica. Aceste perturbari pot fi rezolvate cu tratament. Din pacate, multi medici se limiteaza la tranchilizante in tratarea depresiei, fara sa investigheze mai profund cauzele, care pot fi de natura hormonala sau pot fi legate de lipsa unor minerale.
  • barbatii sunt mai feriti de depresie – statisticile arata ca numarul femeilor depresive e dublu fata de cel al barbatilor. Dar acest lucru poate fi urmarea faptului ca barbatii admit ca problema exista doar in cazuri rarissime, asadar nu merg la medic. Se crede ca multi pacienti cu alcoolism cronic sau cu alte dependente sunt de fapt depresivi care si-au gasit refugiul in diverse vicii.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.