.

Defilare cu ie, în Cuba, de Ziua Națională a României

Distribuie prietenilor tai!

O prezentare de costume tradiţionale româneşti a brandului Flori de IE va avea loc în Cuba pe 1 decembrie, în cadrul evenimentului organizat de Ambasada României în Republica Cuba cu ocazia Zilei Naţionale a României.

“Sunt deosebit de încântată şi recunoscătoare să pot găzdui, la Havana, prima Recepţie dedicată marcării Zilei Naţionale a României cu prezenţă fizică. După dificultăţile prin care am trecut, putem afirma că celebrăm, la 1 Decembrie 2021, solidaritatea românească regăsită şi un viitor rezilient. Fiind primul meu eveniment public de anvergură, de la preluarea mandatului în Cuba, nu-l puteam concepe fără o prezentare a simbolurilor româneşti. Sunt mândră că în această zi de sărbătoare, vom putea prezenta corpului diplomatic acreditat la Havana o colecţie de costume tradiţionale de excepţie, dar şi ii reinterpretate, care vorbesc despre istorie, identitate, creativitate, renaştere şi strălucire /…/”, a declarat Theodora Magdalena Mircea, ambasadoarea României în Republica Cuba, citată într-un comunicat de presă difuzat de Flori de IE.

Interesant:   De astăzi, 27 iunie, rovinieta poate fi cumpărată online de pe www.ghișeul.ro

Denumită generic “Shine”, colecţia a fost pregătită exclusiv pentru această ocazie şi este prima prezentare organizată de Flori de IE de la începutul pandemiei şi până acum. Modelele vor fi cubaneze şi vor defila în costume tradiţionale vechi de peste 100 de ani din diferite regiuni ale României: Muntenia, Oltenia, Transilvania, Moldova, Banat.

”Cred cu tărie că ia românească este în acest moment cel mai bun ambasador al valorilor româneşti, ea creează punţi şi uneşte inimi, aduce speranţă în suflete. În aceste vremuri dificile, sunt convinsă că defilarea din Cuba va aduce normalitatea şi va creiona speranţă într-o lume nouă: sustenabilă, durabilă şi rezilientă”, a declarat Cristina Chiriac, fondatoarea Flori de IE, citată în comunicatul de presă.

Povestea Flori de IE a luat naştere la finalul anului 2014, colaborând cu peste 40 de femei din zona rurală. Obiectivul principal este aducerea în prim plan a iei româneşti, cusută în întregime manual. Flori de IE are în portofoliu o colecţie impresionantă de peste 100 de costume populare româneşti, însumând astfel peste 1000 de piese tradiţionale, vechi.

Interesant:   „Pepenele românesc” – ampla operatiune de verificare demarata de guvern

Flori de IE a mai expus la Londra, Paris, Ankara, Viena, Bari, Tokyo, Shanghai, New York, Dubai, Las Vegas, Abu Dhabi şi Barcelona.

Toate produsele Flori de IE se disting prin autenticitate, diversitate, atenţie pentru detalii, pasiune, dar şi cromatică deosebită, realizată într-o manieră modernă, având la bază conceptul de handmade.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.