.

Decalogul PNL pentru Nicusor Dan

Distribuie prietenilor tai!

Partidul National Liberal a publicat o lista cu 10 obiective pe care primarul general al Capitalei, Nicusor Dan, le are de indeplinit daca doreste, in continuare, sprijin politic din partea partidului.

Termenul este de 6 luni. PNL precizeaza ca nu cere rezolvarea integrala a acestor probleme, ci rezultate perfect realizabile, rezultate care ar fi putut fi atinse deja pana in acest moment.

  1. Investitii in termoficare – PNL sustine ca bani sunt, dar Primaria Bucurestiului se misca extrem de greu. Investitiile in termoficare sunt intarziate. La începutul mandatului a fost semnat contractul de finantare pentru reabilitarea a 22 la suta din reteaua de termoficare din Bucuresti cu fonduri europene – 1,6 miliarde lei. Acum, la peste 2 ani de la momentul in care banii au fost disponibili, din cauza ca strategia de contractare a lucrarilor a fost extrem de prost executata, nu s-au început efectiv lucrările la niciun tronson.
  2. Cresterea ritmului de executie a marilor proiecte de investitii care bat pasul pe loc – In acesti 2 ani de mandat nu a fost demarat niciun mare proiect de investitii, unul a fost abandonat (drumul Ciurel), unul a mers prost (pasaj Dna. Ghica) si unul a mers extrem de prost (Prelungirea Ghencea).
  3. Mobilitate: creșterea calității serviciilor publice de transport, adoptarea unei strategii unitare de parcări și deblocarea serviciului de taximetrie – Lipsa de viziune in ceea ce priveste mobilitatea nu a imbunatatit in ultimii doi ani indicatorii de trafic iar investitiile in infrastructura de transport sunt extrem de intarziate. Lipsa unei abordari integrate in politica de parcare face ca primariile de sector sa gestioneze diferit bulevardele Bucurestiului. Serviciul de taximetrie este blocat, nu au mai fost emise autorizatii in ultimii doi ani.
  4. Digitalizarea și eficientizarea serviciilor publice – In comparatie cu primariile de sector, Priaăria Municipiului București a ramas mult in urma in ceea ce priveste digitalizarea serviciilor publice. Oamenii stau cu orele la ghisee, sesizarile raman fara răspuns. Este nevoie de o strategie, un plan de actiuni cu termene clare si o prioritizare a serviciilor care vor fi digitalizate.
  5. Demararea reformelor instituționale reale – Peisajul institutional al PMB este identic cu cel prezentat in campanie de dl. Nicusor Dan. In continuare PMB subordoneaza si coordoneaza un numar imens de institutii ! In afara de faptul ca o parte dintre companiile municipale au fost inchise prin efortul si vointa Consiliului General, in lipsa unor pasi legali clari ce ar fi trebuit parcursi de PMB, aproximativ jumatate dintre companii functioneaza intr-un mediu incert. La nivelul aparatului PMB si a institutiilor subordonate nu a existat nicio reforma, nicio reorganizare, nicio comasare, nicio desfiintare, deci nicio eficientizare a activitatii.
  6. Creșterea transparenței instituționale – Conform rapoartelor independente, un numar foarte mic de proiecte cu caracter normativ sunt puse in dezbatere publica. Dispozitiile de primar nu sunt publicate
  7. Revitalizarea parcurilor si inlaturarea pericolelor prezentate de arborii bolnavi din mediul urban – Parcurile sunt intr-o stare de degradare avansata. In comparatie cu parcurile administrate de catre primariile de sector, aceste parcuri sunt mizerabile, prost intretinute, lipsite de investitii. Primarul General emite cu intarzieri foarte mari, de luni sau ani de zile, (sau nu emite deloc în unele cazuri) avizele de defrisare a arborilor bolnavi. In Bucuresti exista un pericol real de producere de accidente din cauza lipsei de intervenții. Statisticile arata ca pe domeniul public sunt cam 1,5 milioane de arbori, majoritatea plantati in urma cu 50-60 de ani.
  8. Risc Seismic / Patrimoniu Construit – Bucurestiul continua sa prezinte un mare risc seismic. Actuala administratie nu a consolidat nici macar o cladire cu risc seismic. E nevoie urgenta de finalizarea consolidarilor cladirilor demarate in mandatul precedent; in plus, trebuie demarata executia lucrarilor de consolidare si restaurare pentru minim 10 cladiri emblematice din Bucuresti.
  9. Asumarea prin actiuni concrete a politicii de urbanism a Bucureștiului, cu accent pe zonele centrale – Nici pana acum Bucurestiul nu beneficiaza de un Plan de Urbanism General (PUG), actuala administratie deblocand abia dupa mai bine de doi ani contractul pentru realizarea PUG-ului. Zonele centrale se afla intr-un proces avansat de degradare.
  10. Crearea unui sistem multianual de planificare de investitii care sa integreze toti detinatorii de retele – In acest moment operatorii de retele de la nivelul PMB (Termoenergetica, STB, Apa Nova, Distrigaz, Enel, NetCity etc.) si de la nivelul Sectoarelor Municipiului Bucuresti actioneaza disparat, nu au un plan comun de investitii pe termen lung, ceea ce face ca, de exemplu, o strada reabilitata recent, in cateva saptamani sau luni sa fi sapata iar. De asemenea, noile investitii in reteaua rutiera sunt mult intarziate pentru ca aceste lucrari nu sunt prinse si in planurile de investitii ale operatorilor.
Interesant:   Praf saharian in zona Romaniei; ce trebuie sa facem

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.