.

De teama coronavirusului, Israelul nu mai primeste straini, iar turistii trebuie sa plece din tara

Distribuie prietenilor tai!

Guvernul israelian a anuntat ca, incepand de joi, 12 martie 2020, ora 20:00, intra in vigoare noi conditii de acces in tara, cu scopul de a-si proteja populatia de raspandirea coronavirusului. Masura se aplica persoanelor de orice nationalitate sau cetatenie.

Astfel, autoritatile vamale din Israel vor permite accesul in tara doar acelor persoane care vor face dovada ca pot intra in carantina pentru 14 zile din momentul in care ajung in Israel. Carantina nu se poate face in hotel sau in pensiune, ci doar intr-o locuinta privata.

Turistii aflati deja in Israel sau cei care urmeaza sa plece in Israel in zilele urmatoare si care vor intra in tara pana joi la ora 20:00, nu vor fi afectati. Dupa aceea, vor putea intra doar cetatenii statului Israel si turistii care demonstreaza ca pot respecta procedura de carantina la domiciliu pentru 14 zile (de exemplu, persoane care au rude sau familie in Israel).

Interesant:   Cutremur puternic in Taiwan

“Dupa discutii complexe, am luat decizia ca toti cei care vin in Israel sa intre in izolare, timp de 14 zile. E o decizie dificila, dar e esentiala pentru sanatatea publica” – precizeaza premierul Benjamin Netanyahu.

Cu o populatie de circa 9 milioane de locuitori, Israelul a inregistrat 50 de cazuri de Covid-19, dar niciun deces.

Turistii trebuie sa plece

Potrivit publicatiei The Times of Israel, turistii aflati in vizita in Israel vor trebuie sa paraseasca tara in zilele urmatoare. Decizia apartine Ministerului Sanatatii. Turistilor li se va acorda o perioada in care trebuie sa plece din Israel, “in mod ordonat”. Ministerul Sanatatii nu a specificat care va fi aceasta perioada.

foto: Times of Israel

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.