.

De la 1 septembrie, bulgarii cer turistilor romani certificatul COVID

Distribuie prietenilor tai!

Tara vecina schimba conditiile de intrare pentru romani. Din prima zi a lunii septembrie, cei care merg in vacanta in Bulgaria trebuie sa prezinte la granita certificatul COVID.

Autoritatile de frontiera din Bulgaria au informat Inspectoratul General al Politiei de Frontiera Romane, prin Punctul Comun de Contact Giurgiu, ca autoritatile bulgare au emis noi reglementări privind conditiile de calatorie in Republica Bulgaria, aplicabile incepand cu 1 septembrie 2021, ora 00.00.

Pana acum, Bulgaria nu cerea, la trecerea granitei, decat documentul de identitate, nu si test ori dovada vaccinarii sau a trecerii prin boala.

Romania intra in zona verde iar persoanelor care sosesc din zona verde li se permite intrarea pe teritoriul Bulgariei odată cu prezentarea unui certificat COVID digital UE valid pentru vaccinare, trecere prin boala sau test efectuat, sau a unui document similar care contine aceleasi date ca si Certificatul digital COVID al UE.

Interesant:   Val de scumpiri incepand cu 1 iulie

Exceptii

Intre categoriile speciale de persoane exceptate de la cerinta prezentarii de documente COVID la intrarea in Republica Bulgaria se afla persoanele care tranziteaza ţara, daca parasesc imediat teritoriul bulgar, si copiii cu varsta de pana la 12 ani, precizeaza Politia de Frontiera Romana.

Punctele de trecere pe unde e permisa intrarea romanilor

Cetatenilor romani le este permisă intrarea pe teritoriul Republicii Bulgaria numai prin puncte de trecere a frontierei unde se afla personal medical bulgar. Astfel, din Romania se poate intra prin:

* P.T.F. Giurgiu – Ruse, judetul Giurgiu

* P.T.F. Calafat – Vidin, judetul Dolj

* P.T.F. Bechet – Oriahovo, judetul Dolj

* P.T.F. Turnu Mgurele – P.T.F. Somovit-Nikopol, judetul Teleorman

* P.T.F. Vama Veche – Durankulak, judetul Constanta.

Prin P.T.F. Ostrov – Silistra, judetul Constanta, P.T.F. Zimnicea – Svishtov si P.T.F. Negru Voda – Kardam, judetul Constanta se permite intrarea persoanelor care tranziteaza teritoriul R. Bulgaria si care pot garanta ca parasesc imediat teritoriul bulgar.

Interesant:   In urma controverselor, BOR vine cu explicatii

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.