.

„De Craciun si Anul Nou, daca vreti sa va fie bine, stati acasa cu familia” – ne indeamna Klaus Iohannis

Distribuie prietenilor tai!

Campania de vaccinare anti-COVID va incepe in Romania dupa Craciun, a anuntat presedintele.

Presedintele Iohannis a vizitat Centrul national de stocare a vaccinurilor anti-COVID-19 din cadrul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militara “Cantacuzino”. Fara sa raspunda intrebarilor presei, Klaus Iohannis a facut o scurta declaratie. A anuntat ca prima transa de vaccinuri va fi de 10.000 de doze. Acestea vor ajunge in Romania dupa Craciun, iar in etapele urmatoare, din ianuarie, vom primi 100.000 saptamanal sau mai mult.

Toate restrictiile raman in vigoare

Klaus Iohannis a estimat ca este posibil ca pana in vara sa scapam de pandemie, in conditiile in care populatia se vaccineaza. Pana atunci insa, trebuie respectate toate restrictiile.

„In timpul sarbatorilor de Craciun, de Anul Nou, daca vreti sa va fie bine, stati acasa cu familia. Toate restrictiile care sunt acum in vigoare raman in vigoare si de Craciun, si de Anul Nou. Aceste restrictii nu sunt facultative, sunt obligatorii. Este interesul fiecarui roman sa respecte aceste restrictii pentru un motiv simplu – ca sa nu ajunga el sau copilul lui sau parintele lui in spital. Aceste masuri sunt gandite pentru a ne proteja de boala. Ele trebuie respectate” – a declarat Klaus Iohannis.

Interesant:   Val de scumpiri incepand cu 1 iulie

Noile cazuri, in scadere, dar se fac mai putine teste

In ultimele 24 de ore, in Romania au fost raportate 5340 de cazuri noi de infectie cu COVID 19 si 188 de decese. Se fac insa tot mai putine teste – cifra de 5340 de noi cazuri a rezultat in urma testarii a sub 30.000 de oameni.

Presiunea pe Terapie Intensiva nu scade: in acest moment, la nivelul intregii tari, sunt internate la ATI 1270 de pacienti bolnavi de COVID.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.