.

De ce rechizite ai nevoie la facultate: 5 piese esentiale

image001
Distribuie prietenilor tai!

Studentia este una dintre cele mai frumoase perioade ale vietii de adult. Este momentul acela in care incepi sa descoperi lumea din prisma vietii de om mare, care si-a ales drumul in viata din punct de vedere profesional. Urmeaza sa mergi la facultate si abia astepti sa cunosti persoane noi si sa asimilezi cunostinte noi din domeniul pe care ti l-ai ales. E lesne de inteles ca ghiozdanul din liceu, cu caiete si carti la fiecare materie nu va mai exista, insa vei avea nevoie de cateva rechizite.

Pe langa instrumentele de scris, care sunt necesare indiferent de profilul facultatii pe care o urmezi, iata 6 piese esentiale pentru facultate:

Caiete studentesti

Asa cum le spune si denumirea, caietele studentesti sunt primele pe care trebuie sa le ai pentru facultate. Asa cum spuneam, profilul si specializarea acesteia conteaza in alegerea caietelor. Altfel spus, daca urmezi o facultate cu profil uman, atunci cel mai probabil iti vor fi de folos si cateva foi albe la fiecare curs. La cele cu profil real, cu specializari ce au la baza matematica, informatica, sau fizica, lucrurile se schimba. Fa-ti un stoc de caiete studentesti pe care le vei folosi in functie de necesitate pe tot parcursul anului universitar.

Interesant:   Vara asta vrei să redecorezi? Iată ce decorațiuni vor fi mereu în vogă!

O mapa

O mapa de lucru te va ajuta sa te organizezi mai bine. In plus, spre deosebire de liceu cand purtai un ghiozdan in spate atunci cand mergeai la scoala, acum lucrurile stau diferit. Foloseste acest accesoriu pentru a-ti organiza cursurile si pentru a transporta foile sau caietele pe care le utilizezi la ore. In plus, arata modern si profi.

Instrumente de scris

Asa cum spuneam, instrumentele de scris sunt in capul listei atunci cand vine vorba de rechizite necesare pentru facultate. Cele mai la indemana vor fi pixurile, insa poti opta si pentru un stilou elegant cu calimara, mai ales daca studiezi un domeniu care are legatura cu profilul uman.

Markere evidentiatoare

Si markerele fac parte din lista rechizitelor pentru facultate. Foloseste-le pe post de evidentiator, pentru a marca aspecte importante din cursurile tale. E important sa ai mereu cate unul la dispozitie pentru a-ti usura astfel munca in sesiune, atunci cand vei incepe sa studiezi si mai intens pentru examene.

Interesant:   Viena, pe primul loc in topul celor mai agreabile orase din lume

Accesorii (post-it-uri,agrafe si clipsuri)

Foloseste accesorii pentru a avea mereu in ordine cursurile de la facultate. Noteaza pe post-it-uri chestiuni importante de la cursuri sau seminarii, utilizeaza agrafe pentru a nu ravasi foile de care vei avea nevoie in sesiune si clipsuri pentru a grupa informatiile.

Desi traim in era tehnologiei, iar dispozitivele digitale precum laptopul sau tableta sunt la indemana oricui, totusi rechizitele nu ar trebui sa-ti lipseasca atunci cand esti student. Foloseste foi, caiete, pixuri si noteaza-ti intotdeauna aspecte importante la fiecare curs. In acest mod iti va fi mai usor sa te organizezi ulterior, inainte de sesiune.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.