.

De ce impodobim bradul de Craciun?

decodamira_ucoz.ro
Distribuie prietenilor tai!

Bradul de Craciun este un simbol al sarbatorii care celebreaza nasterea lui Iisus Hristos.

In fiecare an, majoritatea familiilor crestine isi cumpara un bradut natural sau un brad artificial si il impodobesc cu tot felul de decoratii craciun si luminite.  Procesul de impodobire a ajuns sa fie una dintre activitatile preferate in orice familie, deoarece ii strange pe toti membrii familiei in acelasi loc si creeaza amintiri memorabile.

Cu totii impodobim bradul de Craciun, insa putini dintre noi stim care este istoria lui. De ce il impodobim si cand a aparut acest obicei?

Istoria bradului de Craciun

Primii brazi impodobiti in jurul sarbatorilor de iarna au aparut la inceputul secolului XVI in Germania. Pe atunci, fiecare sarbatoare invernala era insotita de scenete jucate in aer liber, care spuneau povestea crestinismului inca de la inceputuri. Astfel, o parte a scenetelor era reprezentata de povestea lui Adam si Eva si de copacul Paradisului plin cu fructe.

Interesant:   Faci mult sport? Iata cateva sfaturi privind dieta sportiva

Scenetele au fost interzise de clerici, fiind considerate acte de paganism, insa oamenii au pastrat ideea copacului impodobit si au inceput sa impodobeasca brazi, deoarece sunt desi, sunt rezistenti si arata foarte bine.

Obiceiul de impodobire a brazilor a evoluat de la an la an si a cucerit intreaga lume. Nu a fost mult pana cand acesti pomi au inceput sa fie ornati cu diverse luminite si impodobiti cu obiecte care mai de care mai diversificate: turta dulce, mere coapte, dulciuri, etc.

De-a lungul timpului, modul de impodobire a bradului de Craciun a cunoscut diverse modificari, in functie de modul in care a evoluat istoria:

  • Ideea de luminite in brad a fost initiata de Martin Luther King care a asezat o lumanare pe ramurile copacului pentru a simboliza cerul instelat;
  • Regina Victoria a Angliei a inceput sa impodobeasca brazi in castelul Windsor. Ea a fost cea care a popularizat obiceiul in intreaga lume;
  • Datorita imigrantilor si a colonistilor, bradul a ajuns in foarte multe colturi ale lumii;
Interesant:   Ce trebuie să facem atunci când montăm anvelopele de iarnă

Usor, usor, obiceiurile din jurul bradului s-au diversificat iar ornamentele folosite in acesta au devenit extrem de atractive. Odata cu aparitia sticlei au aparut si globuletele, electricitatea a dus la aparitia instalatiilor de lumini iar plasticul a reusit sa dea nastere brazilor artificiali.

De ce impodobim, asadar, bradul de Craciun?

Pentru ca este o traditie si majoritatea oamenilor se hranesc cu traditii. Bradul de Craciun este cel care reuseste sa dea viata amintirilor frumoase, cel care strange in jurul sau membrii intregii familii si cel care este martor al fericirii generate de schimbul de cadouri.

Din fericire, brazii de Craciun sunt accesibili tuturor oamenilor si la fel sunt si decoratiunile. Astfel, orice familie isi permite sa se bucure in fiecare an de magia creata de acest pom cu o istorie atat de bogata si sa isi creeze propria istorie in randul atractivului bradut.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.