.

De ce au cazut retelele Facebook, WhatsApp si Instagram ?

Distribuie prietenilor tai!

Pana fara precedent ! Timp de sapte ore, platformele Facebook Inc (Facebook, WhatsApp si Instagram) nu au functionat. Motivul pare sa tina de sistemul de nume de domeniu (domain name system) – DNS.

DNS este o componenta obscura, dar cruciala a internetului. E ca un fel de carte de telefoane. DNS converteste un domeniu web, cum e Facebook.com, intr-un protocol internet, IP, adresa unde se afla site-ul.  Cand apare o eroare DNS, browserul utilizatorului sau aplicatia smartphone nu mai poate gasi serviciile respectivei companii. Nu doar principalele platforme Facebook au cazut, ci si unele aplicatii interne, inclusiv sistemul de email al companiei. Exista informatii ca angajatii Facebook, de la sediul Menlo Park, din California, nu au putut intra in birouri si sali de sedinta, pentru ca badge-urile nu mai erau recunoscute. Acest lucru se intampla daca sistemul care permite accesul e conectat la acelasi domeniu, Facebook.com.

Utilizatorii retelelor Facebook nu erau directionati catre locul corect – DNS. Specialistii spun ca pare sa fi fost o problema interna, o eroare.  “Pare sa fi fost o problema DNS. Dar chiar mai mult decat atat, o problema BGP – border gateway protocol, adica fundatia locului pe care sa vrei sa faci routing” – a declarat Candid Wuest, expert in protectia sistemelor informatice.

Interesant:   De astăzi, 27 iunie, rovinieta poate fi cumpărată online de pe www.ghișeul.ro

Ipoteza unui atac informatic

Expertii spun ca e prea devreme pentru a trage concluziile, insa ipoteza unui atac informatic e destul de putin probabila. Ar trebui sa fie mana unui grup extrem de puternic, dotat cu tehnici foarte noi, pentru a putea “scoate din priza” cel mai popular site internet din lume, cum e Facebook.

Actiunile Facebook s-au prabusit la bursa si se spune ca fondatorul, Mark Zuckerberg, ar fi pierdut 6 miliarde de dolari. Actiunile au scazut cu 5 la suta. Din cauza defectiunii fara precedent a celor trei mari platforme, si alte companii au suferit pierderi, inclusiv Twitter.

Lumea a migrat masiv pe canalul Telegram

La doua ore de la defectarea Facebook, Whatsapp si Instagram, a inceput si canalul rusesc Telegram sa aiba probleme. Insa nu o defectiune, ci doar o incetinire a sistemului, pentru ca, nemaiputand sa comunice, oamenii au migrat masiv pe Telegram si canalul a fost suprasolicitat.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.