.

De ce am alege o masina second hand? Afla acum raspunsurile de care ai nevoie

Distribuie prietenilor tai!

Exista foarte multe dezbateri pe subiectul achizitiei unei masini noi sau a unei masini SH. Ambele variante au avantajele si dezavantajele lor, insa sunt multe aspecte la care trebuie sa fii atent inainte de a alege varianta potrivita pentru tine. Pe langa elementele de natura tehnica sau estetica, trebuie sa analizezi propriile nevoi atunci cand te gandesti la o masina. Pana la urma, aceasta trebuie sa fie perfect adaptata la stilul tau de viata pentru a o utiliza la maximum in mod confortabil.

Achizitionarea unei masini este o decizie importanta si costisitoare. Multi dintre noi trebuie sa economisim cativa ani sau sa apelam la credite auto pentru a ne-o permite, motiv pentru care este de la sine inteles ca decizia trebuie cantarita atent.

Costul masinii

Cel mai important motiv pentru care oamenii aleg masini SH este diferenta mare de pret fata de o masina noua. Numeroase surse sustin ca o masina second hand se poate cumpara chiar si la jumatate de pret fata de acelasi model nou. In general, cel mai bine este sa cumperi o masina cu o vechime intre 2 si 4 ani. In acest timp, deprecierea este mai mare, iar partea buna este ca uneori arata ca noua chiar daca e SH.

Interesant:   Germania testeaza saptamana de lucru de patru zile

Totusi, aceste date includ doar pretul de achizitie sau al ratelor, dar nu si toate costurile aferente posesiei unei masini: mentenanta, reparatii, asigurare, depreciere.

Costul asigurarii

Alt argument pro masini SH este costul scazut al asigurarii. Este cunoscut faptul ca costul asigurarii este calculat in functie de costul masinii, dar si in functie de costul pieselor in cazul reparatiilor. Argumentul este adevarat, insa si in cazul masinilor noi se poate obtine un cost mai mic:

  • Functii de siguranta moderne: o masina noua care dispune de aceste functii (airbag-uri pe toate partile, sistem antiblocare frana etc) va avea un impact pozitiv asupra firmelor de asigurare deoarece vor considera ca riscul de accidente sau de vatamare este mai mic. Acest lucru inseamna cost de asigurare mai mic;
  • Sisteme antifurt: conform studiilor, masinile mai vechi sunt o tinta mai frecventa a hotilor, deoarece este mai simplu sa fie demontata pentru vinderea pieselor. Odata ce riscul de furt este scazut, atunci si asigurarea va fi mai mica;
  • Costul pieselor de schimb: daca o masina are o vechime mai mare, atunci va fi din ce in ce mai dificil sa ii gasesti piese de schimb. Companiile de asigurari stiu asta, de acea costul pentru o masina noua este putin mai mic.
Interesant:   Importanța planificării prealabile a înmormântării: Un pas important pentru a ușura povara familiei

 Fiabilitate

In ceea ce priveste capitolul fiabilitate, o masina noua este castigatoare. Aceasta nu are nevoie de intretinere sau verificari frecvente, ci poate functiona cu o schimbare ocazionala de ulei. Este putin probabil ca o masina noua sa aiba nevoie de piese costisitoare precum placute de frana sau beterie in primii trei ani, insa chiar daca se intampla, vei avea garantia.

In unele cazuri, aceste costuri scazute ale intretinerii nu sunt un argument suficient de solid, insa nu trebuie uitat faptul ca o masina sh poate avea nevoie de verificari si reparatii frecvente si, in unele cazuri, poate fi o varianta pe care sa nu te poti baza in trafic.

Functii

Si in acest caz putem spune ca masinile noi sunt castigatoare. Masinile noi ofera o multitudine de variante de personalizare si de modele. Evident, in cazul celor SH variantele sunt putin mai limitate, insa nu de neglijat.

In ciuda argumentelor pro masini noi, existra o alternativa care face cumpararea unei masini SH mult mai atragatoare: dealerii autorizati. Autogeist.ro este un astfel de dealer care iti poate oferi peste 100 de modele de masini aduse din surse verificate care sunt supuse unor verificari si teste riguroase, imbunatite cu anumite functii menite sa creasca nivelul de fiabilitate al masinilor. Toate masinile prezinta garantie si pot fi personalizate cu functiile dorite.

Interesant:   Importanța planificării prealabile a înmormântării: Un pas important pentru a ușura povara familiei

Descopera masini fiabile doar aici

 

Autogeist este un dealer auto din orasul Galati, cu o impresionanta colectie de masini cu diferite motorizari si dotari. Firma ofera posibilitatea documentarii online despre toate masinile disponibile spre vanzare si acorda posibilitatea de vizite informative in parcul auto. Calitatea tehnica si estetica a masinilor se observa de la prima privire si de la primul test-drive.

Pentru a-ti fi mai usor, poti sa achizitionezi o masina SH atat prin plata integrala cat si prin credit auto sau leasing auto.

 

 

 

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.