.

De azi, vaccinarea anti-COVID e obligatorie in Austria, prima tara UE care-si forteaza cetatenii sa se vaccineze

Distribuie prietenilor tai!

De astazi, 5 februarie, vaccinarea anti-COVID e obligatorie in Austria. Presedintele tarii a promulgat legea si imediat a fost publicata in Monitorul Oficial. Austria e unica tara din Europa care isi obliga cetatenii sa se vaccineze.

Legea privind vaccinarea obligatorie impotriva noului coronavirus a intrat astazi in vigoare in Austria. Pana si Agentia France Presse – de regula ecoul pozitiilor oficiale – o califica drept  „o masura inedita in Uniunea Europeana.”

Presedintele Alexander Van der Bellen a promulgat legea federala privind obligativitatea vaccinarii ]mpotriva COVID-19. Legea a fost adoptata de Parlamentul austriac pe 20 ianuarie, cu o larga majoritate; doar reprezentantii de dreapta au votat impotriva.

Toti rezidentii austrieci in varsta de peste 18 ani trebuie sa se vaccineze. Exceptie fac femeile gravide, persoanele care au trecut prin boala cu mai putin de 180 de zile in urma si persoanele ce pot primi derogare din motive medicale.

Amenzi usturatoare pentru nevaccinati si patrule de politie pe strada

La jumatatea lunii viitoare, vor incepe controalele. Unele surse de presa de la Viena afirma ca vor patrula politisti pe strada care vor opri trecatorii pentru a-i verifica. 40 la suta din populatia Austriei se opune vaccinarii obligatorii.

Interesant:   Val de scumpiri incepand cu 1 iulie

Amenzile variaza de la 600 la 3600 de euro si pot fi anulate daca nevaccinatul merge sa se vaccineze intr-un anumit interval. S-au nascut mai multe dezbateri in societatea civila si in cercurile medicale din Austria, tinand cont ca varianta Omicron are o gravitate scazuta. In plus, specialistii in drept constitutional au cerut lamuriri legate de oportunitatea acestei legi tinand cont ca vaccinul nu opreste transmiterea bolii.

Proteste la Viena

Austriecii au protestat saptamani la rand impotriva vaccinarii obligatorii, dar degeaba. Vor mai avea loc proteste si in continuare. Legea ar urma sa ramana in vigoare timp de doi ani.

Manuela

 

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.