.

“Dati-ne mai multe arme, numai asa putem opri teroarea ruseasca” – apel al presedintelui Ucrainei

Distribuie prietenilor tai!

Dupa atacurile barbare lansate in ultimele ore de rusi asupra intregii Ucraine, liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski a lansat din nou Occidentului apelul de a trimite mai mult armamnt in Ucraina.

Armata rusa a bombardat intens marile orase din Ucraina. Au fost lovite inclusiv blocuri de locuinte. Sunt zeci de morti si raniti. In orasul Dnipro rachetele au cazut pe un bloc de 9 etaje, distrugand o scara a imobilulului aproape in totalitate. Ore intregi, echipele de interventie au cautat cu mainile goale, printre daramaturi pentru a gasi supravietuitori. Bombeke rusilor au vizat si obiective de infrastructura energetica. Astfel ca in marea majoritate a oraselor ucrainene s-a intrerupt curentul, caldura si aprovizionarea cu apa.

Zelenski cere, din  nou, arme

Adresandu-se natiunii, in traditionalul sau discurs de seara, presedintele Volodimir Zelenski a cerut Occidentului sa trimita in Ucraina mai mult armament pentru a evita pierderile de vieti omenesti, provocate de ceea ce el a numit “teroarea rusa.”

Interesant:   Cutremur puternic in Taiwan

“De ce e nevoie pentru asta  ? De acel tip de arme pe care partenerii nostri le au in arsenale si pe care luptatorii nostri le astepta. Toata lumea stie ce trebuie si cum pot fi opriti cei care seamana moarte” – a spus Zelenski.

Premierul britanic Rishi Sunak a discutat la telefon cu presedintele Zelenski si i-a promis ca regatul isi va extinde sprijinul militar pentru Ucraina. Londra va trimite tancuri Challenger si sisteme de artilerie suplimentare. 4 ar urma sa fie trimise imediat, iar 8 mai tarziu, potrivit presei britanice.

Polonia a anuntat recent ca este pregatita sa trimita tancuri modernizate Leopard 2 de productie germana.

Ar urma sa se creeze o coalitie internationala pentru trimiterea de arme in Ucraina. Deocamdata, oficial, Romania nu a anuntat daca va fi parte a acestei coalitii, dar cel mai probabil, da.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.