.

Dancila nu considera o prioritate sefia Parchetului European

Distribuie prietenilor tai!

Desi in programul oficial al tarii noastre se specifica faptul ca se va face o intelegere intre Consiliul European si Parlamentul European vizavi de postul de procuror-sef european, se pare ca mai nou, reprezentantii tarii noastre nu mai vad drept o prioritate sefia Parchetului European, dupa cum reiese din spusele prim-ministrului, Viorica Dancila.

Mai exact, raspunsul prim-ministrului Viorica Dancila la intrebarea cum ca ar fi normal ca Romania sa sustina un candidat roman la sefia Parchetului European,  a fost ca functia de procuror-sef european nu are nicio legatura cu Consiliul European, desi la inceputul presedintiei Romaniei la Consiliu s-a stabilit un compromis intre Consiliul si Parlamentul European, ce facea referire strict la aceasta functie.

Viorica Dancila a continuat sa spuna ca la Consiliul European nu exista absolut niciun program pentru nominalizarea cuiva in fruntea Parchetului European, spunand ca Parlamentul European si comisia LIBE sunt institutiile ce se ocupa cu acest lucru. Ca o sageata catre Laura Codruta Kovesi, care de cateva zile are calitatea de suspect intr-un dosar ce vizeaza aducerea in tara a lui Nicolae Popa din Indonezia, Viorica Dancila a spus ca fiecare cetatean este egal in fata legii, si toti dintre noi trebuie sa raspundem asemanator in fata acesteia. De altfel, in dosarul ce o vizeaza pe Laura Codruta Kovesi, dosar deschis dupa o sesizare a lui Sebastian Ghita, s-a extins urmarirea penala in rem vizavi de un comunicat emis de Parchetul General in ianuarie 2017, insa conform surselor, se cauta punerea sub acuzare si a lui Augustin Lazar, inca procuror general.

Daca urmarim programul Romaniei privind presedintia Consiliului European, la pagina 30 scrie clar ca unul din obiectivele tarii noastre in fruntea Consiliului European este sefia de la Parchetul European.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.